Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Grad Tuzla finansirao nabavku i podjelu sadnica maline, kupine i aronije

grad tuzla bosper dodjela sadnicaU krugu Udruženja BOSPER u Tuzli (Staklenik kod TE Tuzla) jučer je izvršena isporuka sadnica maline, kupine i aronije za 19 korisnika, koji participiraju u projektu “Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla”. Nabavku sadnica voća finansirao je Grad Tuzla, a korisnici pripremu zemljišta i druge agrotehničke mjere vezane za sadnju i njegu. Nakon preuzimanja sadnica i materijala održan je i seminar za korisnike koji će do kraja ove godine podići zasade maline na području grada Tuzla.

Prednost pri učešću u navedeni projekat data je osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju, a koje su zadovoljile sve propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje voća, te nezaposlenim osobama.

Cilj projekta projektu “Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla” je doprinos povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla, u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj