Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla: Izvršena podjela sadnica voća i gnojiva za korisnike projekta Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju

podjela sadnica grad tuzla bosper 1216Jučer je u krugu Udruženja BOSPER izvršena isporuka sadnica jabuke, kruške, šljive, oraha i lješnjaka za 12 korisnika i gnojiva za 7 korisnika, uključenih u projekat “Razvoje ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla”.

Nabavku sadnica voća i gnojiva finansirao je Grad Tuzla, a korisnici pripremu zemljišta i druge agrotehničke mjere koje su vezane za sadnju i njegu.

Sveukupni cilj ovog projekta je doprinos povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Prednost pri uključivanju u navedeni projekat dobile su osobae koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju, a koje su istovremeno zadovoljile sve propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje voća, te nezaposlenim osobama.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj