Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla: U četvrtak javna tribina 'Pravo na čist zrak – pravo na život'

tuzla smog zagadjenostOmladinski pokret “Revolt” organizuje javnu tribinu pod nazivom “Pravo na čist zrak – pravo na život”. Tribina će se održati u četvrtak, 15. decembra tekuće godine, sa početkom u 18:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli.

”Na tribini ćemo razgovarati o ekološkim zagađenjima u Tuzli i okolnim mjestima (naročito zagađenju zraka), o posljedicama i štetnom uticaju na zdravlje stanovnika pogođenih zajednica te o mogućim rješenjima.

Na javnoj tribini će učestvovati:

· Mr.sc. Džemila Agić, dipl.ing. tehn. direktorica CEE

· Prof. Dr.sc. Nurka Pranjić, specijalista medicine rada

· Dip.ing.maš. Kemal Kurević (gradska uprava)

· Dipl.ing.arh.Slavko Stjepić (gradska uprava)

Ovom prilikom ističemo da su predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoline odbili učestvovati, iako smo termin održavanja pokušali prilagoditi njihovom rasporedu i obavezama. Tom prilikom su naš Pokret povezali sa organizacijom protesta iz 2014.godine, kao i činom paljenja zgrada. Želimo podsjetiti predstavnike Ministarstva da su protesti bili reakcija na izuzetno loše socijalno-ekonomske prilike u BiH, odnosno situaciju u koju su nas doveli upravo neodgovorni političari svojim postupcima i neradom. Javna tribina se ne organizuje zbog Revolta, već zbog svih građana i građanki prema kojima javne institucije i organi imaju odgovornost obzirom da se finansiraju javnim novcem i rade u službi građana i građanki.

Ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i svojim aktivnim učešćem doprinesu uspješnom ishodu tribine” –  navodi se u saopćenju, Omladinskog pokreta „Revolt“.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj