Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Povećan otkup mlijeka u RS

mlijeko u posudama il12Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopšteno je da je od januara do aprila prikupljeno 6,6 odsto više kravljeg mlijeka u odnosu na isti period prošle godine.

U saopštenju se navodi da je od januara do aprila u odnosu na isti period lani zabilježeno povećanje proizvodnje maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 73 odsto, kravljeg sira za 23,7 odsto i mlijeka za piće za 11 odsto, te smanjenje proizvodnje pavlake za 2,7 odsto i fermentisanih mliječnih proizvoda za tri odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupne količine kravljeg mlijeka, prikupljenog od mljekara tokom aprila, veće su za 9,9 odsto u odnosu na prošlogodišnji mjesečni prosjek.

U odnosu na april prošle godine, količine prikupljenog kravljeg mlijeka su tokom aprila ove godine veće za 11,6 odsto, navode iz resornog ministarstva.

U aprilu je, u odnosu na mjesečni prosjek ostvaren lani, zabilježeno povećanje proizvodnje mlijeka za piće za 40,4 odsto i kravljeg sira za 21,5 odsto.

U istom periodu smanjena je proizvodnja pavlake za 0,1 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda za 4,8 odsto, a maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 12,8 odsto.

U poređenju sa istim mjesecom prošle godine, tokom aprila ove godine povećana je proizvodnja maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 44,3 odsto, kravljeg sira za 21,2 odsto i mlijeka za piće za 20,6 odsto, dok je istovremeno proizvodnja pavlake manja za 0,4 odsto, a fermentisanih mliječnih proizvoda za 5,1 odsto. 

Agro-Eko Magazin / agencije


Nasumični sadržaj