Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Новая немецкая медицина. Советы от немецкая медицина. Клиника немецкой семейной медицины. Почему в израиле хорошая медицина. Главные новости медицины израиля. Медицина в израиле отзывы. Аденома простаты лечение. Быстрое народное лечение аденомы простаты. Аденома простаты и простатит. Легкий способ перестать курить. Как перестать курить уже сегодня. Как перестать хотеть курить. Уход за кожей лица. Качественный уход за кожей летом. Домашний уход за кожей. Боли на ранних сроках беременности. Быстрое лечение на ранних сроках беременности. Ощущения на ранних сроках беременности. Воспаленные гланды лечение. Чем лечить воспаленные гланды дома. Воспаленные гланды симптомы. Прыщи на лице как избавиться. Как навсегда избавиться от прыщей с лица. Прыщи на подбородке как избавиться.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Povećan otkup mlijeka u RS

mlijeko u posudama il12Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopšteno je da je od januara do aprila prikupljeno 6,6 odsto više kravljeg mlijeka u odnosu na isti period prošle godine.

U saopštenju se navodi da je od januara do aprila u odnosu na isti period lani zabilježeno povećanje proizvodnje maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 73 odsto, kravljeg sira za 23,7 odsto i mlijeka za piće za 11 odsto, te smanjenje proizvodnje pavlake za 2,7 odsto i fermentisanih mliječnih proizvoda za tri odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupne količine kravljeg mlijeka, prikupljenog od mljekara tokom aprila, veće su za 9,9 odsto u odnosu na prošlogodišnji mjesečni prosjek.

U odnosu na april prošle godine, količine prikupljenog kravljeg mlijeka su tokom aprila ove godine veće za 11,6 odsto, navode iz resornog ministarstva.

U aprilu je, u odnosu na mjesečni prosjek ostvaren lani, zabilježeno povećanje proizvodnje mlijeka za piće za 40,4 odsto i kravljeg sira za 21,5 odsto.

U istom periodu smanjena je proizvodnja pavlake za 0,1 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda za 4,8 odsto, a maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 12,8 odsto.

U poređenju sa istim mjesecom prošle godine, tokom aprila ove godine povećana je proizvodnja maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 44,3 odsto, kravljeg sira za 21,2 odsto i mlijeka za piće za 20,6 odsto, dok je istovremeno proizvodnja pavlake manja za 0,4 odsto, a fermentisanih mliječnih proizvoda za 5,1 odsto. 

Agro-Eko Magazin / agencije


Nasumični sadržaj