Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

USK: Otkupna cijena malina iznosiće 2,5 KM po kg

maline ilustracija 5125aZagarantovana otkupna cijena po kilogramu maline na području USK iznosiće 2,5 KM.

Dogovoreno je ovo na sastanku predstavnika udruženja koja okupljaju proizvođače maline u ovom kantonu s premijerom USK Huseinom Rošićem. Predstavnici malinara pristali su na ovaj Vladin prijedlog, a također su pristali da se ove godine odreknu i planiranih poticaja u iznosu od 40 feninga po kilogramu.

Rošić je istakao kako će Vlada subvencionirati otkupljivače ovog jagodičastog voća sa 30 feninga po jednom kilogramu otkupljenih plodova, ali tek kada predoče dokaze da su izmirili sve obaveze prema proizvođačima.

"Ovo je kompromisno rješenje kako bismo pokušali spasiti ovaj vid proizvodnje, od koje zavisi veliki broj porodica. Rješenje nije najsretnije, ali u ovom trenutku se čini kao svjetlo na kraju tunela", istakao je Rošić. 

On je dodao kako će malinari na ovakav način biti zaštićeni jer će imati zagarantovanu cijenu, a da će se za narednu godinu pokušati pronaći kvalitetnije rješenje. 

Predsjednik Udruženja "Kladuško voće" iz Velike Kladuše Šerif Hušidić kaže kako su malinari prinuđeni da prihvate ovakav prijedlog. 

"Ovo je bolje od onog najgoreg, ako se uzme u obzir da su otkupljivači planirali da ovogodišnja otkupna cijena bude oko 1,5 KM. Mi i dalje smatramo da je realna cijena tri marke po kilogramu, ali u ovom trenutku, ponavljam, prinuđeni smo da prihvatimo ovakvo rješenje", istakao je Hušidić.

Agro-Eko Magazin / izvor: agencije


Nasumični sadržaj