Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Новая немецкая медицина. Советы от немецкая медицина. Клиника немецкой семейной медицины. Почему в израиле хорошая медицина. Главные новости медицины израиля. Медицина в израиле отзывы. Аденома простаты лечение. Быстрое народное лечение аденомы простаты. Аденома простаты и простатит. Легкий способ перестать курить. Как перестать курить уже сегодня. Как перестать хотеть курить. Уход за кожей лица. Качественный уход за кожей летом. Домашний уход за кожей. Боли на ранних сроках беременности. Быстрое лечение на ранних сроках беременности. Ощущения на ранних сроках беременности. Воспаленные гланды лечение. Чем лечить воспаленные гланды дома. Воспаленные гланды симптомы. Прыщи на лице как избавиться. Как навсегда избавиться от прыщей с лица. Прыщи на подбородке как избавиться.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

USK: Otkupna cijena malina iznosiće 2,5 KM po kg

maline ilustracija 5125aZagarantovana otkupna cijena po kilogramu maline na području USK iznosiće 2,5 KM.

Dogovoreno je ovo na sastanku predstavnika udruženja koja okupljaju proizvođače maline u ovom kantonu s premijerom USK Huseinom Rošićem. Predstavnici malinara pristali su na ovaj Vladin prijedlog, a također su pristali da se ove godine odreknu i planiranih poticaja u iznosu od 40 feninga po kilogramu.

Rošić je istakao kako će Vlada subvencionirati otkupljivače ovog jagodičastog voća sa 30 feninga po jednom kilogramu otkupljenih plodova, ali tek kada predoče dokaze da su izmirili sve obaveze prema proizvođačima.

"Ovo je kompromisno rješenje kako bismo pokušali spasiti ovaj vid proizvodnje, od koje zavisi veliki broj porodica. Rješenje nije najsretnije, ali u ovom trenutku se čini kao svjetlo na kraju tunela", istakao je Rošić. 

On je dodao kako će malinari na ovakav način biti zaštićeni jer će imati zagarantovanu cijenu, a da će se za narednu godinu pokušati pronaći kvalitetnije rješenje. 

Predsjednik Udruženja "Kladuško voće" iz Velike Kladuše Šerif Hušidić kaže kako su malinari prinuđeni da prihvate ovakav prijedlog. 

"Ovo je bolje od onog najgoreg, ako se uzme u obzir da su otkupljivači planirali da ovogodišnja otkupna cijena bude oko 1,5 KM. Mi i dalje smatramo da je realna cijena tri marke po kilogramu, ali u ovom trenutku, ponavljam, prinuđeni smo da prihvatimo ovakvo rješenje", istakao je Hušidić.

Agro-Eko Magazin / izvor: agencije


Nasumični sadržaj