Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla, 05. i 06. oktobra: Treći festival bh. vina i hrane

festival hrane i vina tuzla 2017 najavaTreći festival bh. vina i hrane održat će se u Tuzli 5. i 6. oktobra na Trgu slobode u centru grada. Riječ je o jedinstvenom festivalu u BiH koji okuplja isključivo domaće proizvođače vina i delikatesa, a čiji kvalitet je, sudeći po brojnim nagradama sa svjetskih festivala vina, rame uz rame sa renomiranim vinarima širom svijeta.

Gastro - događaj

Kako je na press konferenciji na predstavljanju kazao direktor Festivala Adnan Aliefendić, ovaj projekat je od velikog kulturnog značaja za grad Tuzlu i Kanton, ali i cijelu BiH.

"Ovo je ozbiljan gastro-turistički događaj koji su prepoznali brojni vinari iz naše zemlje. Ima i drugih festivala vina u BiH, ali su regionalnog karaktera, dok ovaj jedini okuplja domaće vinare, i to više od 30 njih iz cijele BiH", kazao je Aliefendić.

Svoje proizvode izlagat će vinari iz zapadne i istočne Hercegovine, okoline Banje Luke, Žepča i drugih dijelova BiH, zbog čega je Festival proglašen od državnog, kantonalnog, ali i lokalnog značaja. Partner projekta i ove godine je kompanija Bingo.

"Naš dugoročni cilj je podrška domaćoj proizvodnji, što dokazujemo i kroz ovaj festival, ali i kroz druge slične događaje", kazala je Tatjana Paunoski iz službe marketinga kompanije Bingo Tuzla.

Festival na otvorenom

Festival će ove godine biti organizovan na otvorenom, u centru Tuzle, s obzirom na to da prethodne godine nije mogao primiti sve posjetitelje. S obzirom na veliki i značaj i interes, podršku Festivalu su dali i Vlada TK-a i Grad Tuzla.

festival hrane i vina tuzla 2017 plakat

Agro-Eko Magazin / agencije


 

Nasumični sadržaj