Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla, 05. i 06. oktobra: Treći festival bh. vina i hrane

festival hrane i vina tuzla 2017 najavaTreći festival bh. vina i hrane održat će se u Tuzli 5. i 6. oktobra na Trgu slobode u centru grada. Riječ je o jedinstvenom festivalu u BiH koji okuplja isključivo domaće proizvođače vina i delikatesa, a čiji kvalitet je, sudeći po brojnim nagradama sa svjetskih festivala vina, rame uz rame sa renomiranim vinarima širom svijeta.

Gastro - događaj

Kako je na press konferenciji na predstavljanju kazao direktor Festivala Adnan Aliefendić, ovaj projekat je od velikog kulturnog značaja za grad Tuzlu i Kanton, ali i cijelu BiH.

"Ovo je ozbiljan gastro-turistički događaj koji su prepoznali brojni vinari iz naše zemlje. Ima i drugih festivala vina u BiH, ali su regionalnog karaktera, dok ovaj jedini okuplja domaće vinare, i to više od 30 njih iz cijele BiH", kazao je Aliefendić.

Svoje proizvode izlagat će vinari iz zapadne i istočne Hercegovine, okoline Banje Luke, Žepča i drugih dijelova BiH, zbog čega je Festival proglašen od državnog, kantonalnog, ali i lokalnog značaja. Partner projekta i ove godine je kompanija Bingo.

"Naš dugoročni cilj je podrška domaćoj proizvodnji, što dokazujemo i kroz ovaj festival, ali i kroz druge slične događaje", kazala je Tatjana Paunoski iz službe marketinga kompanije Bingo Tuzla.

Festival na otvorenom

Festival će ove godine biti organizovan na otvorenom, u centru Tuzle, s obzirom na to da prethodne godine nije mogao primiti sve posjetitelje. S obzirom na veliki i značaj i interes, podršku Festivalu su dali i Vlada TK-a i Grad Tuzla.

festival hrane i vina tuzla 2017 plakat

Agro-Eko Magazin / agencije


 

Nasumični sadržaj