Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

'Sajam tradicionalnih proizvoda' sutra u Tuzli

tuzla trg slobode 1Na Trgu slobode  Tuzli sutra će biti organizovan 'Sajam tradicionalnih proizvoda'.

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera te ima namjeru omogućiti zainteresovanim proizvođačima tradicionalnih proizvoda da promovišu svoje proizvode i usluge, te učiniti gastronomsku, zanatsku i turističku ponudu Tuzlanskog kantona bogatijom i raznovrsnijom. Sajam će takođe dati doprinos i obilježavanju Međunarodnog dana žene na selu (15.10), Svjetskog dana hrane (16.10) i Svjetskog dana borbe protiv siromaštva (17.10).

Sajam će se održati u subotu, 21. oktobra 2017. godine u periodu od  10.00. do 16.00 sati na Trgu slobode u Tuzli, a organizuju ga Udruženje Bosper uz finansijsku podršku Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla.

Na Sajmu se očekuje učešće oko 20 učesnika iz više općina Tuzlanskog kantona, što predstavlja svojevrsnu prezentaciju inicijativa i promociju resursa iz ruralnih sredina na nivou lokalnih zajednica  s ciljem poboljšanja turističke ponude Tuzlanskog kantona i uključivanje tipičnih proizvoda u sastavni dio turističke ponude. Sajam će prati niz kulturno umjetničkih i zabavnih sadržaja.

Sajam se organizuje u sklopu projekta ” Tipični proizvodi u funkciji poboljšanja turističke ponude Tuzlanskog kantona” koji je finansijski podržan od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla kroz projekat  ” Podrška postojećim agrobiznisima na području grada Tuzla”.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj