Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Foto / U Breškama otvoren 11. međunarodni 'Poljosajam'

breske poljosajam 2017 2aU organizaciji Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskog kantona danas je u tuzlanskom naselju Breške otvoren dvodnevni 11. međunarodni "Poljosajam", na kojem su svoje proizvode izložili mnogobrojni izlagači iz Tuzlanskog kantona, ali i ostalih gradova BiH. Među učesnicima su tradicionalno i gosti iz Hrvatske.

Cilj ovog sajma jeste promocija i afirmacija poljoprivrede, zaštita domaće proizvodnje, razvoj obrta i poduzetništva u poljoprivredi, pokretanje razvoja agroturizma, njegovanje tradicijskih vrijednosti, jačanje veze naučno-istraživačkog sistema sa poljoprivrednom proizvodnjom i preradom, kao i omogućavanje ostvarenja dobrih poslovnih kontakata i edukacije ciljnih grupa.

Kao i do sada manifestacija obuhvata izložbeni i takmičarski dio. U izložbenom dijelu učestvuju uzgajivači stoke, proizvođači i prerađivači hrane, proizvođači zaštitnih sredstava u poljoprivrednoj proizvodnji, te izlagači tipičnih proizvoda Bosne i Hercegovine i organske hrane, kao i predstavljanje seoskog agroturizma.

Na Poljosajmu su organizirane i edukacije, stručni skupovi na teme iz oblasti poljoprivrede, poduzetništva, očuvanja tradicije i očuvanja okoliša.

breske poljosajam 2017 3a

breske poljosajam 2017 1a

Agro-Eko Magazin / izvor: Tuzlarije


 

Nasumični sadržaj