Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

PD Nektar Tuzla: Škola pčelarstva za pčelare početnike

pcelarstvo ilustracija sunce12sfDUG Pčelarsko društvo "Nektar" Tuzla organizuje Školu pčelarstva za pčelare početnike i one koji to namjeravaju biti. Škola počinje 14. novembra 2017. godine i traje do 15. januara 2018. godine a sastoji se od teoretske i praktične nastave.

Predavanja i vježbe su u prostorijama Društva u Tuzli, ulica Ludvika Kube br.7 (baraka kod stare muzičke škole), kancelarija br. 22, utorkom i petkom od 16:30 u trajanju od po dva nastavna časa. Praktična nastava se izvodi u toku pčelarske sezone 2018. godine na pčelinjacima mentora i polaznika škole.

- Predavači su naši iskusni i uspješni pčelari koji će polaznike upoznati sa svim tajnama pčelarenja i pripremiti ih za samostalan rad na pčelinjaku, a svi polaznici dobivaju mentora za praktičan rad. Polaznicima se izdaje certifikat kojim se potvrđuje da su odslušali predavanja prema planu škole i da su osposobljeni za samostalan rad na pčelinjaku. Također, svaki polaznik dobija na poklon knjigu "Pčelarenje za početnike" - istakli su iz PD "Nektar" Tuzla.

Uslov za pohađanje škole je da postanete član Pčelarskog društva "Nektar" Tuzla a godišnja članarina iznosi 30 KM. 

Zainteresovani mogu se prijaviti u udruženju "Nektar", kancelarija br.22. Kontakt telefoni: 061-047-476 i 065-062-095.

Agro-Eko Magazin / izvor: Tuzlainfo.ba


Nasumični sadržaj