Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Općina Stari Grad: Umjesto planiranih 20 hiljada, izdvojeno 30.000 KM za stočarsku proizvodnju

stocarstvo junice ilustracija 1Budući da se ovaj put na javni poziv za stimuliranje stočarske proizvodnje Općine Stari Grad Sarajevo prijavio veliki broj aplikanata koji su ispunjavali sve kriterije, njih 55, Općina je osigurala dodatna sredstva te je umjesto prvobitno planiranih 20.000 KM, izdvojila 30.000 KM za stimuliranje govedarstva, ovčarstva, kozarske, peradarske i ribarske proizvodnje.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava korisnicima iz Starog Grada, pomoćnik načelnika za privredu Općine Stari Grad Adis Hadžović naveo je da je ova sarajevska općina u proteklih pet godina u okviru projekta za razvoj stočarstva izdvojila oko 130.000 KM.

- Općina Stari Grad i u narednom će periodu nastaviti sa stimulisanjem stočarske proizvodnje s obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva i pravaca ekonomskog razvoja ove lokalne zajednice upravo oblast proizvodnje hrane - kazao je.

Napomenuo je da je tokom prošle godine ova općina dodijelila i 13 plastenika, površine 100 m2, sa svom dodatnom opremom,  od kojih je 10 dodijeljeno nezaposlenim demobilisanim borcima.

- Od početka provođenja dodjele plastenika, Općina Stari Grad je za stimuliranje plasteničke proizvodnje iz budžeta izdvojila više od 300.000 KM - istakao je Hadžović.

Između ostalog, kazao je i to da je u prethodnom periodu Općina Stari Grad intenzivno radila na stimuliranju i pčelarske proizvodnje te je u prošloj godini dodijeljena veća količina pčelarske opreme, za koju je iz budžeta Općine izdvojeno 10.000 KM.

Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj