Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Šamac: Zadovoljavajuće stanje jesenjih usjeva

poljoprivreda vrt ilustracija QStanje poljoprivrednih kultura iz jesenje sjetve na području Šamca je zadovoljavajuće, a površina planirana proljećnom sjetvom biće manja za 500 do 700 hektara zato što je zasijano više ozimih usjeva, rekao je savjetnik načelnika ove opštine Svetozar Evđić.

Tokom jesenje sjetve na šamačkom području zasijano je 2.850 hektara pšenice, 140 hektara tritikale, 440 hektara ječma i 42 hektara zobi, a u proljećnoj sjetvi, u aprilu, biće zasijano 5.000 hektara kukuruza.

Evđić je rekao da su jesenas povećane sjetvene površine za 15 odsto, te da je stanje usjeva zadovoljavajuće pošto je sjetva obavljena u agro-roku.

Prema njegovim riječima, zabrinjavajuće je što značajan broj poljoprivrednih proizvođača nije blagovremeno obavio prihranu, koja kasni mjesec dana.

"Preporuka je da oni koji to nisu uradili što hitnije obave taj posao jer su optimalni rokovi za prvu prihranu pšenice, ječma, tritikale i uljane repice odavno istekli. Krajem marta možemo očekivati i početak druge prihrane, zaštite od korova i bolesti", naveo je Evđić.

On je dodao da na taj segment treba posebno obratiti pažnju s obzirom na to da je bila blaga zima i da su usjevi praktično izbokorili već jesenas.

"Prema našim procjenama, na ovom području pod ozimim usjevima ima više od 3.500 hektara, pa je za proljetnu sjetvu ostalo manje površina", naglasio je Evđić.

On je rekao da ne očekuje da će biti smanjena površina pod kukuruzom, s obzirom na to da je prošlogodišnji rod bio umanjen zbog posljedice suša, te da će pod kukuruzom biti oko 5.000 hektara sjetvenih površina.

"Smanjenje se može očekivati kod soje, mada je interesovanje poraslo, duvan i povrće zauzimaju svoje tradicionalno mjesto na području naše opštine", naveo je Evđić.

On je dodao da će proljetna sjetva zobi i povrća početi čim vremenske prilike dozvole, a sjetva kukuruza i soje između 5. i 10. aprila.

Agro-Eko Magazin / agencije


Nasumični sadržaj