Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Взять ипотеку в банке. Хочу взять ипотеку без первоначального взноса. Какую лучше взять ипотеку. С чего начать изучение языка objective c. Новый язык программирования objective c учить. Язык objective c с нуля. Как зарабатывать в интернете. Учимся заработать на сайте много. Как создать сайт для заработка. Видео самоделки трактора. Самоделки трактора своими руками чертежи. Мини трактора видео самоделки.
Кредит наличными без справок. Как получить наличный кредит быстро. Выгодный кредит наличными. Какой автомобиль лучше. Какие лучшие марки автомобилей. Когда лучше покупать автомобиль. Как установить linux с нуля. Правильная настройка linux. Учимся как запустить linux. Теплый пол своими руками. Быстрый монтаж теплого пола своими руками. Отопление теплый пол своими руками. Где скачать модули Joomla. Бесплатные модули joomla скачать. Самые популярные модули для CMS Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

'Jesen u Visokom 2018': U fokusu sajma visočka pečenica

sajam jesen u visokom 2018U dvorani Kulturno-sportskog centra Mladost u Visokom svečano je otvoren 14. izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Jesen u Visokom. Ovogodišnji sajam okupio je rekordna 92 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Temeljni uslovi

Inače, u fokusu ovogodišnjeg sajma je visočka pečenica. Suhomesnatim proizvodima koji su proizvedeni u Visokom na tradicionalan način ustupljeno je najviše štandova, što je jedna od mjera Općine Visoko i proizvođača na promociji proizvoda po kojem je Visoko poznato. Sve to uvod je u brendiranje visočke pečenice, ideje koja je pokrenuta prije nekoliko godina, a koja je sada dobila temeljne uslove za realizaciju - osnovano je udruženje koje umrežuje proizvođače suhog mesa s područja općine - VIPS.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, koji su priredile vaspitačice i djeca iz visočkog obdaništa, folklornog ansambla Crven fesić, te vokalno-instrumentalni sastav Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko, otvaranju sajma prisustvovali su Dušan Nešković, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Husnija Kudić, savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Suljo Kartal, pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK-a.

- Moram iskazati veliko zadovoljstvo što sam prvi put na ovom sajmu u Visokom. Poljoprivreda je izuzetno važna grana ukupne ekonomije BiH, imajući u vidu da više od 18 procenata stanovništva ili svaki peti stanovnik BiH zavisi od rada u poljoprivredi. To je samo znak da je ova oblast veoma bitna, da je treba razvijati i dalje, a u isto vrijeme bitan je i razvoj ruralnih sredina. Sve je to ono što ovo ministarstvo posljednjih godina intenzivno pomaže, a i ovaj sajam dobio je podršku našeg ministra, poručio je Nešković.

Kudić je ovom prilikom istakao da je želja resornog federalnog ministarstva da unapređuje poljoprivredu.

Nove ideje

- Sajam u Visokom, osim kvalitetom i posjećenošću, može se pohvaliti i tradicijom, jer je ovo 14. godina uspješne organizacije i pored svih problema i prepreka. Radimo na tome da poljoprivreda bude posebno vrednovana i tretirana, a danas smo u prilici da osjetimo jesen u Visokom, istakao je Kudić, čestitajući organizatorima na dobroj organizaciji sajma.

- Pričati posebno o ovom sajmu nije vrijeme, jer sada treba da shvatimo da je ovo mjesto za druženje, razmjenu iskustava, znanja, prakse i tako dalje. Četrnaest godina mi idemo jedni s drugima pod ruku, a uspjeh ovog sajma doživljavamo kao vlastiti. Sajam Jesen u Visokom je dobro mjesto da se razmijene pozitivna iskustva, sklope nova poznanstva, poslovi, a isto tako i da se stvore nove ideje, kazao je Kartal.

Amra Babić, načelnica Općine Visoko, naglasila je kako je ponosna na to što Visoko ima sajam sa 92 izlagača iz 26 gradova BiH, od čega čak 15 novih izlagača.

- Došla nam je zlatna jesen, vrijeme kada ubiremo plodove svoga rada. Moram da se izvinim onima za koje nismo imali mjesta, jer nam je sala dvorane Mladost postala premala. Izgleda da ćemo je morati dograđivati ili praviti novu dvoranu. Hvala svima, našim izlagačima bez kojih ovog sajma ne bi bilo, ali i prijateljima sa svih nivoa vlasti, kazala je Babić, koja je proglasila sajam otvorenim, a prije toga je od udruženja Organsko FBiH dobila Zlatnu korpu.

Sajam će ove godine trajati tri dana, od 22. – 24. oktobra.

Agro-Eko Magazin / agencije


 

Nasumični sadržaj