Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla, 30. novembra: Drugi festival rakija i žestokih pića

salines spirit fest 2018 najavaDrugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom "Salines Spirit Fest" biće održan 30. novembra u Tuzli. Na festivalu će se predstaviti veliki broj destilerija, kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića, uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

– Na festivalu ćemo predstaviti sve ono najbolje od voćnih rakija, a i žestokih alkoholnih pića iz regiona. Ono što je osobenost ovog događaja je to što osim izložbenog i takmičarskog dijela festivala, dajemo mogućnost samostalnim proizvođačima rakija da dođu i prezentuju svoje proizvode – kazao je Haris Dedić obraćajući se u ime organizatora, Udruženja Life Style.

Osim izložbenog, festival će i ove godine imati takmičarski dio u kojem će stručni žiri ocijeniti uzorke, te odlučiti o priznanjima.

Predsjednik žirija je Predrag Vukosavljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nerma Spaho s Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Ljubiša Stanković takođe sa beogradskog fakulteta.

– Žiri će dan nakon festivala održavati predavanje za male, samostalne proizvođače. Tu će se govoriti o najnovijim trendovima u proizvodnji rakije, što nama i jeste cilj, da edukujemo naše male proizvođače da kvalitet svojih proizvoda podignu za zadovoljavajući nivo – dodao je Dedić.

Ove godine na festivalu će učestvovati i proizvođači opreme za pravljenje rakije. Svi posjetioci sajma moći će da se uvjere na licu mjesta šta su to novi trendovi i na koji način se pravi rakija.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK te Turistička zajednica TK.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj