Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Loše vrijeme ugrozilo pčelarsku proizvodnju u USK: Med sve gorči

pcela cvijet ilqrNepovoljne vremenske prilike, kišno i vlažno vrijeme te niske temperature ugrozili su proljećnu ispašu pčela te već na početku sezone zabrinule pčelare na području Unsko-sanskog kantona. 

Prema riječima dugogodišnjeg pčelara Ekrema Begića, posebno je ugrožena proizvodnja bagremovog meda, s obzirom na to da je bagrem za pčele jedna od najvažnijih medonosnih biljaka.

"Baš u trenutku kada je bagrem trebalo da bude u punom cvatu pale su obilne kiše i zavladale vrlo niske temperature za ovo doba godine. Bagrem ne može biti medonosan ukoliko su temperature ispod 15 stepeni i ako nema sunca", kaže Jakupović.

Dodaje kako zbog kiše i niskih temperatura pčele ne napuštaju košnice i sve se to negativno odražava na ukupnu pčelarsku proizvodnju.

Prema njegovim riječima, ovakva situacija se dogodila i prošle godine, koja je počela obećavajuće, a potom su kiše u najvažnijem trenutku pokvarile pčelama ispašu kestena, lipe i livade.

Predsjednik Udruženja pčelara "Sana med" iz Sanskog Mosta Asmir Lišančić ističe kako bez dobre paše nema racionalnog pčelarenja, te da je još neizvjesno šta pčelari mogu da očekuju u narednim mjesecima.

"Gorući problem s kojim se posljednjih godina suočavaju pčelari kao i brojni poljoprivrednici su negativni klimatski uticaji. To se ponavlja iz godine u godinu i samo se možemo nadati kako će se u narednom periodu popraviti vremenske prilike", kaže Lišančić.

Agro-Eko Magazin / izvor: Nezavisne novine


Nasumični sadržaj