Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Облицовка потолка панелями. Качественная облицовка потолка. Облицовка потолка гипсокартоном. Натяжные потолки цены. Лучшие натяжные потолки фото и цены. Натяжные потолки цена за метр. Автономное отопление квартиры. Быстрая установка автономного отопления. Автономное отопление цена. Как сделать мотоблок своими руками. Качественный ремонт мотоблоков своими руками. Мотоблок своими руками фото. Нанесение декоративной штукатурки короед. Как наносить короед декоративная штукатурка. Декоративная штукатурка своими руками короед. Укладка паркета цена. Быстрая укладка паркета своими руками. Укладка паркета на стяжку. Кровать своими руками чертежи. Сделать шкаф кровать своими руками. Деревянная кровать своими руками. Опалубка для монолитного перекрытия. Качественная опалубка для монолитного строительства. Купить опалубку для монолитного строительства.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Loše vrijeme ugrozilo pčelarsku proizvodnju u USK: Med sve gorči

pcela cvijet ilqrNepovoljne vremenske prilike, kišno i vlažno vrijeme te niske temperature ugrozili su proljećnu ispašu pčela te već na početku sezone zabrinule pčelare na području Unsko-sanskog kantona. 

Prema riječima dugogodišnjeg pčelara Ekrema Begića, posebno je ugrožena proizvodnja bagremovog meda, s obzirom na to da je bagrem za pčele jedna od najvažnijih medonosnih biljaka.

"Baš u trenutku kada je bagrem trebalo da bude u punom cvatu pale su obilne kiše i zavladale vrlo niske temperature za ovo doba godine. Bagrem ne može biti medonosan ukoliko su temperature ispod 15 stepeni i ako nema sunca", kaže Jakupović.

Dodaje kako zbog kiše i niskih temperatura pčele ne napuštaju košnice i sve se to negativno odražava na ukupnu pčelarsku proizvodnju.

Prema njegovim riječima, ovakva situacija se dogodila i prošle godine, koja je počela obećavajuće, a potom su kiše u najvažnijem trenutku pokvarile pčelama ispašu kestena, lipe i livade.

Predsjednik Udruženja pčelara "Sana med" iz Sanskog Mosta Asmir Lišančić ističe kako bez dobre paše nema racionalnog pčelarenja, te da je još neizvjesno šta pčelari mogu da očekuju u narednim mjesecima.

"Gorući problem s kojim se posljednjih godina suočavaju pčelari kao i brojni poljoprivrednici su negativni klimatski uticaji. To se ponavlja iz godine u godinu i samo se možemo nadati kako će se u narednom periodu popraviti vremenske prilike", kaže Lišančić.

Agro-Eko Magazin / izvor: Nezavisne novine


Nasumični sadržaj