Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Uljepšajte vrt: Idealne biljke za stvaranje prirodnog hlada

glicinija u vrtu il3085Protiv vrelog sunca na balkonu najbolje je boriti se uz pomoć biljaka. Najveći su borci protiv sunca i najljepšu sjenku mogu da naprave - puzavice

Klematis je izuzetno atraktivna puzavica zahvaljujući bujnom zelenilu i cvjetovima bijele, roze, ljubičaste, pa i plave boje. Cvjeta od juna do oktobra. Lako se formira, tako što se orezuje poslije precvjetavanja. Treba je uvijati oko štapa ili konopca kako bi išla u vertikalu.

Prija joj vlažno humusno zemljište, a površinu zemlje treba zaštititi ljeti od suše, a zimi od smrzavanja. Zaliva se ujutru i uveče, a saksija ili žardinjera treba da stoji u hladu.

Bršljen raste sporo, ali kada se primi, bujan je i dugovječan. Ne bira uslove staništa, a smeta mu kisela podloga. Uspijeva u dubokoj sjenci, ali i na suncu gdje je i šareniji. Za oslonac se pričvršćuje hvataljkama. Formira se u martu, kada se pojave izbojci. Dobro raste čak i u malim žardinjerama, pa je zahvalan za balkone.

Glicinija ili orlovi nokti su izuzetno bujna poluzelena povijuša otporna na sve uslove sredine. Raste veoma brzo, što je njihova najveća prednost, jer za kratko vrijeme ozeleni željenu površinu. Cvjeta u maju i junu, a cvjetovi su prijatnog mirisa, medonosni. Ne bira uslove sredine. Dobro raste na sunčanim i sjenovitim mjestima, kao i u gradskim uslovima. Savršena je za ozelenjavanje površina koje tokom zime treba da ostanu slobodne.

Kampsis se uz podlogu penje vazdušastim korjenčićima. Odgovara mu duboko, plodno i vlažno zemljište, pa joj je neophodna duboka žardinjera. Prilično brzo raste i pokriva podlogu. Najveći ukras su mu veliki, narandžasti, trubasti cvjetovi od jula do septembra.

Veliki zimzelen je višegodišnji, polegli polužbun. Cvjetovi su ljubičasti, a cvjeta već u martu. Veoma je otporan, dobro podnosi sušu i direktno sunce, a s obzirom na to da je polužbun, ukoliko nadzemni dio strada od niskih temperatura, brzo se obnavlja.

Dragoljub je raskošna ukrasna penjačica koja gotovo da i nema zahtjeva. Uspijeva i na siromašnom zemljištu, a voli sunce. Traži sunčano mjesto, a tlo mora biti vlažno. Saksije i žardinjere treba uvijek držati u sjenci.

(izvor: Nezavisne Novine)


Nasumični sadržaj