Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Uljepšajte vrt: Idealne biljke za stvaranje prirodnog hlada

glicinija u vrtu il3085Protiv vrelog sunca na balkonu najbolje je boriti se uz pomoć biljaka. Najveći su borci protiv sunca i najljepšu sjenku mogu da naprave - puzavice

Klematis je izuzetno atraktivna puzavica zahvaljujući bujnom zelenilu i cvjetovima bijele, roze, ljubičaste, pa i plave boje. Cvjeta od juna do oktobra. Lako se formira, tako što se orezuje poslije precvjetavanja. Treba je uvijati oko štapa ili konopca kako bi išla u vertikalu.

Prija joj vlažno humusno zemljište, a površinu zemlje treba zaštititi ljeti od suše, a zimi od smrzavanja. Zaliva se ujutru i uveče, a saksija ili žardinjera treba da stoji u hladu.

Bršljen raste sporo, ali kada se primi, bujan je i dugovječan. Ne bira uslove staništa, a smeta mu kisela podloga. Uspijeva u dubokoj sjenci, ali i na suncu gdje je i šareniji. Za oslonac se pričvršćuje hvataljkama. Formira se u martu, kada se pojave izbojci. Dobro raste čak i u malim žardinjerama, pa je zahvalan za balkone.

Glicinija ili orlovi nokti su izuzetno bujna poluzelena povijuša otporna na sve uslove sredine. Raste veoma brzo, što je njihova najveća prednost, jer za kratko vrijeme ozeleni željenu površinu. Cvjeta u maju i junu, a cvjetovi su prijatnog mirisa, medonosni. Ne bira uslove sredine. Dobro raste na sunčanim i sjenovitim mjestima, kao i u gradskim uslovima. Savršena je za ozelenjavanje površina koje tokom zime treba da ostanu slobodne.

Kampsis se uz podlogu penje vazdušastim korjenčićima. Odgovara mu duboko, plodno i vlažno zemljište, pa joj je neophodna duboka žardinjera. Prilično brzo raste i pokriva podlogu. Najveći ukras su mu veliki, narandžasti, trubasti cvjetovi od jula do septembra.

Veliki zimzelen je višegodišnji, polegli polužbun. Cvjetovi su ljubičasti, a cvjeta već u martu. Veoma je otporan, dobro podnosi sušu i direktno sunce, a s obzirom na to da je polužbun, ukoliko nadzemni dio strada od niskih temperatura, brzo se obnavlja.

Dragoljub je raskošna ukrasna penjačica koja gotovo da i nema zahtjeva. Uspijeva i na siromašnom zemljištu, a voli sunce. Traži sunčano mjesto, a tlo mora biti vlažno. Saksije i žardinjere treba uvijek držati u sjenci.

(izvor: Nezavisne Novine)


Nasumični sadržaj