Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Pčele trebaju vodu: Napravite pojila kako bi sprečili stradanja pčela na velikim vrućinama

pojila za pceleZdrava i čista voda je veoma važan faktor u toku čitave pčelarske sezone. Vodom pčele razblažuju med, spravljaju hranu za leglo i rashlađuju košnicu. Ako tokom vrelih letnjih dana nema vode u blizini pčelinjaka, onda se mnogo umanjuje radna i životna sposobnost pčelinjih društava.

Da bi se smanjilo stradanje pčela treba u ovim vrelim letnjim danima na pčelinjaku postaviti pojilo. Ono se pravi u vidu sudova raznih oblika i veličina, ali je najbolje bure sa slavinom, postavljeno tako da voda iz slavine kaplje na dasku koja ima izdubljeni žljeb u vidu izlomljene crte. Umesto žljeba mogu se se na dasku prikovati letvice koje će sprečavati vodu da se brže sliva. Ukoliko nemamo bure sa slavinom, može se upotrebiti bilo koji veći sud sa otvorom gore koji ćemo napunoti vodom i na vodu staviti parče stiropora koje će plutati i sa njega pčele piti vodu.

Pojilo treba da bude postavljeno na mesto gde će ga sunce preko celog dana grejati i biti lako dostupno pčelama. Da se pčele što pre priviknu na pojilo, treba u prvim danima nekoliko puta premazati dasku ili stiropor sa medom. Kada se pčele naviknu na pojilo u njemu mora biti stalno vode kako se pčele ne bi odvikle.

(izvor: Zdrava Srbija)


Nasumični sadržaj