Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Improvizovane saksije za rasad – od ljuske jajeta do limuna

saksije improvizacija ljuske od jajaSadnju novih biljaka, prije nego što definitivno otopli, možete da započnete u toplini vašeg doma ili na zastakljenoj terasi, a kao improvizovne saksije za rasad mogu da vam posluže razne stvari. Evo nekih od njih:

LjUSKE OD JAJA

Nemojte bacati prazne ljuske od jaja. Stavite zemlju u njih, jer su one izuzetan izvor kalcijuma za vaše biljke. Kada vidite prve izdanke nove sadnice, možete samo malo da polomite svoju “saksiju” od ljuske, kako bi korenje bolje doprlo do zemlje.

PAPIRNE ČAŠE

Idealne su da u njih stavite zemlju i nešto posijete jer su biorazgradive, što znači da ćete kada biljka nikne, sve zajedno sa čašom moći da presadite u baštu, kada za to dođe vreme.

LIMUN I POMORANDžA

Probušite rupu na donjem dijelu polovine iscijeđenog limuna ili pomorandže da biste obezbijedili drenažu i ispunite je zemljom - ovim jednostavnim postupkom dobićete idealno mjesto za sadnju. Kada biljka poraste, zajedno sa korom presadite je u vrt a ona istovremeno ima odličnu hranu za dalji rast.

KORNETI ZA SLADOLED

Vjerovatno vam to ne bi baš palo na pamet, ali i prazni korneti za sladoled mogu da postanu saksije. Važi isto što i za citruse: poslužiće kao hrana za biljke kada ih prebacite u baštu.

NOVINE

Ako svakodnevno kupujete novine, ova metoda je idealna za vas. Umjesto da ih bacate, jednostavno savijte novine oko male posude koja će im dati oblik za sadnice, vežite ih kanapom i ispunite zemljom.

KARTONSKE KUTIJE

Ako hoćete da biljke direktno sadite u vrt bez gnjavaže, onda i kartonske kutije za jaja mogu da vam posluže. Prave se od biorazgradivog materijala, vrlo lako se razdvajaju i sijeku i idealni su za mlade biljke.

PLASTIČNE FLAŠE

Prazna flaša od soka može da dobije novu svrhu - pretvorite je u samozalivajuću saksiju koja traži vrlo malo održavanja, a pruža idealno okruženje za vaše mlade biljke. Sve što treba da uradite je da isiječete flašu napola, u dno sipate malo vode, a grlo okrenete naopako i stavite ga u dno. Potom dodajte zemlju i sjeme.

Agro-Eko Magazin / izvor: Novosti


 

Nasumični sadržaj