Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Improvizovane saksije za rasad – od ljuske jajeta do limuna

saksije improvizacija ljuske od jajaSadnju novih biljaka, prije nego što definitivno otopli, možete da započnete u toplini vašeg doma ili na zastakljenoj terasi, a kao improvizovne saksije za rasad mogu da vam posluže razne stvari. Evo nekih od njih:

LjUSKE OD JAJA

Nemojte bacati prazne ljuske od jaja. Stavite zemlju u njih, jer su one izuzetan izvor kalcijuma za vaše biljke. Kada vidite prve izdanke nove sadnice, možete samo malo da polomite svoju “saksiju” od ljuske, kako bi korenje bolje doprlo do zemlje.

PAPIRNE ČAŠE

Idealne su da u njih stavite zemlju i nešto posijete jer su biorazgradive, što znači da ćete kada biljka nikne, sve zajedno sa čašom moći da presadite u baštu, kada za to dođe vreme.

LIMUN I POMORANDžA

Probušite rupu na donjem dijelu polovine iscijeđenog limuna ili pomorandže da biste obezbijedili drenažu i ispunite je zemljom - ovim jednostavnim postupkom dobićete idealno mjesto za sadnju. Kada biljka poraste, zajedno sa korom presadite je u vrt a ona istovremeno ima odličnu hranu za dalji rast.

KORNETI ZA SLADOLED

Vjerovatno vam to ne bi baš palo na pamet, ali i prazni korneti za sladoled mogu da postanu saksije. Važi isto što i za citruse: poslužiće kao hrana za biljke kada ih prebacite u baštu.

NOVINE

Ako svakodnevno kupujete novine, ova metoda je idealna za vas. Umjesto da ih bacate, jednostavno savijte novine oko male posude koja će im dati oblik za sadnice, vežite ih kanapom i ispunite zemljom.

KARTONSKE KUTIJE

Ako hoćete da biljke direktno sadite u vrt bez gnjavaže, onda i kartonske kutije za jaja mogu da vam posluže. Prave se od biorazgradivog materijala, vrlo lako se razdvajaju i sijeku i idealni su za mlade biljke.

PLASTIČNE FLAŠE

Prazna flaša od soka može da dobije novu svrhu - pretvorite je u samozalivajuću saksiju koja traži vrlo malo održavanja, a pruža idealno okruženje za vaše mlade biljke. Sve što treba da uradite je da isiječete flašu napola, u dno sipate malo vode, a grlo okrenete naopako i stavite ga u dno. Potom dodajte zemlju i sjeme.

Agro-Eko Magazin / izvor: Novosti


 

Nasumični sadržaj