Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Biljke koje mogu preživjeti i u najmračnijim prostorijama

begonija saxOKada birate biljku, dobro se informišite o tome koji su uslovi za održavanje potrebni i možete li ih ispuniti. One mogu privući lijepim izgledom, ali to ništa ne vrijedi ako propadnu jer ih ne možete uzdržavati. Ove biljke su lijepe, a ne treba im puno svjetlosti.

1. Gospin vlasak

To je lijepa i nježna paprat s fino razgranatim lišćem koja se uzgaja kao sobno cvijeće. Bolje uspijeva zimi, ako je ne držite u grijanoj prostoriji. Dovoljna joj je temperatura od 10 stepeni pa naviše. Treba je prskati jednom dnevno, a pomoći će i zdjelica s vodom koju ćete staviti u cvjetnjak.

2. Kraljevska begonija

Ima lijepe listove u bojama od ružičaste do zagasitocrvene, zelene i zagasitosmeđe. Voli sjenovita mjesta, a treba da bude okrenuta sjeveru. Smije biti u prostoriji do 15 stepeni Celzijusovih. U vrijeme rasta i razvoja, biljku zalijevajte obilnije, a kasnije smanjite zalijevanje. Vlažite vazduh oko nje i pazite da kapljice ne padnu na listove.

3. Menta

Menta inače raste u vlažnim, ali zasjenjenim prostorima, poput jezera i rijeka. Mogu rasti u različitim uslovima pa će lako uspjeti i kod kuće. Kako ne bi uvenula, zalijevajte je najmanje jednom dnevno. Za vrijeme najvećih ljetnih vrućina, čak i dvaput na dan.  Osim što lijepo izgleda, može biti i veoma korisna. Koristite je kao začin, a od nje možete praviti i čaj. Isto tako, ima specifični miris mentola koji djeluje osvježavajuće i umirujuće.

4. Švedski bršljan 

On u suštini nije vrsta bršljana, iako se tako zove. To je brzorastuća biljka koja dobro funkcioniše u visećim posudama. Mnogi je smatraju odličnom biljkom za početnike jer uspijeva u različitim vrstama tla, s neredovnim zalijevanjem, te u raznim svjetlosnim uslovima. Može preživjeti u djelimičnoj sjeni, a voli i ambijentalno svjetlo.

5. Mahovina

One su jedne od najstarijih kopnenih biljaka koje žive u našem vremenu. Za ugodan život im treba vlaga i malo svjetla. Prekrasno izgledaju u okrugloj vazi ili zdjeli.

Izvor: Nezavisne novine / 24sata.hr

Nasumični sadržaj