Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

'Biciklom kroz Mačvu' - pridružite se biciklijadi koja će se održati u okviru Hajdučkih večeri

biciklom kroz macvuBiciklijada "Biciklom kroz Mačvu" druga je po redu a ove godine se održava u sklopu Hajdučkih večeri, u subotu 08.avgusta, u organizaciji Zelenih Srbije, Pokreta za Bogatić i EKO Drine iz Badovinaca, uz podršku Turističke organizacije opštine Bogatić.

Biciklijada će početi startom u 16:30 sati iz centra Bogatića, defileom pojedinim ulicama Bogatića te nastavlja se pravcem ka Crnoj Bari. Na oko pola puta uslediće odmor u Etno parku u Sovljaku, gde će učesnici biciklijade prisustvovati i tradicionalnom svadbenom venčanju u okviru mačvanske svadbe. Nakon pauze nastavlja se vožnja ka Crnoj Bari, a nakon dolaska opet je planiran defile kroz nekoliko ulica u samom selu, da bi se na kraju uputili ka centralnoj manifestaciji, gde se druženje nastavlja.

"Pošto se biciklijada ponavlja, prva želja nam se ispunila, a to je da postane tradicionalna.

Druga želja, kada smo ulazili u celu ovu priču sa ljudima iz Eko Drine, je da bude i internacionalna, i nadamo se da će nam se i ta želja ostvariti već naredne godine.

Cela ova ideja je zapravo krenula od toga da smo mi veliki zaljubljenici u bicikl i biciklizam, a sve da skrenemo pažnju na veliko zapostavljanje bicikla kao prevoznog sredstva kako kod nas u Bogatiću tako i šire. Takođe želimo akcenat staviti na nepostojanje biciklističkih staza u Opštini, ugroženost biciklista u saobraćaju, zdravom životu, velikoj količini zagađujućih supstanci u vazduhu i slično.

Istraživanje koje je sprovedeno pokazalo je da srednjoškolci najčešće voze bicikle, ali isključivo rekreativno, dok samo jedan procenat studenata i zaposlenih koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Kao najčešće prepreke ističu bezbednost u saobraćaju i nedostatak biciklističkih staza, a to je ono na šta mi Zeleni Bogatića i skrećemo najveći značaj ovom našom biciklijadom "Biciklom kroz Mačvu", ističe za Agro-Eko Magazin Aleksandar Firaunović, predsjednik pokreta Zelenih Srbije u Bogatiću i dodao:

"Ove godine za sve učesnike koji budu dolazili 'sa strane' smo obezbedili prostor za kampovanje, a nakon završetka vožnje za sve učesnike piće i hranu.

Studije su pokazale, ne samo kod nas već i u svetu da je bicikl najbrže, najekonomičnije i najzdravije prevozno sredstvo. Kada bi svi ljudi koristili bicikl kao prevozno sredstvo, okolina (priroda) bi bila mnogo manje zagađena nego sada. U Austriji (Beču) rade na zakonu, da oni koji bicikl koriste kao prevozno sredstvo plaćaju manji porez, ali to je ipak Austrija. Čini nam se da i kod nas sve više počinje da raste svest o tome koliko je zagađeno, i da se sve više radi na promovisanju zdravog života i generalno korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.

Zašto bicikl? Pa jednostavno je, ne proizvodi zagađujuće gasove, samim tim ne koristi gorivo i, naravno, štedi vam novac. Druga stvar koja je isto jako važna, održavate kondiciju!

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u bicikl i biciklizam da nam se priključe na biciklijadi, da se zajedno družimo i masovno ukažemo na probleme sa kojima se biciklisti danas susreću", zaključio je Firaunović.

(Agro-Eko Magazin)


Nasumični sadržaj