Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

'Biciklom kroz Mačvu' - pridružite se biciklijadi koja će se održati u okviru Hajdučkih večeri

biciklom kroz macvuBiciklijada "Biciklom kroz Mačvu" druga je po redu a ove godine se održava u sklopu Hajdučkih večeri, u subotu 08.avgusta, u organizaciji Zelenih Srbije, Pokreta za Bogatić i EKO Drine iz Badovinaca, uz podršku Turističke organizacije opštine Bogatić.

Biciklijada će početi startom u 16:30 sati iz centra Bogatića, defileom pojedinim ulicama Bogatića te nastavlja se pravcem ka Crnoj Bari. Na oko pola puta uslediće odmor u Etno parku u Sovljaku, gde će učesnici biciklijade prisustvovati i tradicionalnom svadbenom venčanju u okviru mačvanske svadbe. Nakon pauze nastavlja se vožnja ka Crnoj Bari, a nakon dolaska opet je planiran defile kroz nekoliko ulica u samom selu, da bi se na kraju uputili ka centralnoj manifestaciji, gde se druženje nastavlja.

"Pošto se biciklijada ponavlja, prva želja nam se ispunila, a to je da postane tradicionalna.

Druga želja, kada smo ulazili u celu ovu priču sa ljudima iz Eko Drine, je da bude i internacionalna, i nadamo se da će nam se i ta želja ostvariti već naredne godine.

Cela ova ideja je zapravo krenula od toga da smo mi veliki zaljubljenici u bicikl i biciklizam, a sve da skrenemo pažnju na veliko zapostavljanje bicikla kao prevoznog sredstva kako kod nas u Bogatiću tako i šire. Takođe želimo akcenat staviti na nepostojanje biciklističkih staza u Opštini, ugroženost biciklista u saobraćaju, zdravom životu, velikoj količini zagađujućih supstanci u vazduhu i slično.

Istraživanje koje je sprovedeno pokazalo je da srednjoškolci najčešće voze bicikle, ali isključivo rekreativno, dok samo jedan procenat studenata i zaposlenih koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Kao najčešće prepreke ističu bezbednost u saobraćaju i nedostatak biciklističkih staza, a to je ono na šta mi Zeleni Bogatića i skrećemo najveći značaj ovom našom biciklijadom "Biciklom kroz Mačvu", ističe za Agro-Eko Magazin Aleksandar Firaunović, predsjednik pokreta Zelenih Srbije u Bogatiću i dodao:

"Ove godine za sve učesnike koji budu dolazili 'sa strane' smo obezbedili prostor za kampovanje, a nakon završetka vožnje za sve učesnike piće i hranu.

Studije su pokazale, ne samo kod nas već i u svetu da je bicikl najbrže, najekonomičnije i najzdravije prevozno sredstvo. Kada bi svi ljudi koristili bicikl kao prevozno sredstvo, okolina (priroda) bi bila mnogo manje zagađena nego sada. U Austriji (Beču) rade na zakonu, da oni koji bicikl koriste kao prevozno sredstvo plaćaju manji porez, ali to je ipak Austrija. Čini nam se da i kod nas sve više počinje da raste svest o tome koliko je zagađeno, i da se sve više radi na promovisanju zdravog života i generalno korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.

Zašto bicikl? Pa jednostavno je, ne proizvodi zagađujuće gasove, samim tim ne koristi gorivo i, naravno, štedi vam novac. Druga stvar koja je isto jako važna, održavate kondiciju!

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u bicikl i biciklizam da nam se priključe na biciklijadi, da se zajedno družimo i masovno ukažemo na probleme sa kojima se biciklisti danas susreću", zaključio je Firaunović.

(Agro-Eko Magazin)


Nasumični sadržaj