Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Čist zrak za sve: Gradonačelnik Tuzle predstavio strategije i planove sa naglaskom na aktivnosti na smanjenju zagađenja zraka

jasmin imamovic cist zrak za sveU okviru obilježavanja dana Ujedinjenih nacija, a na poziv rezidentne koordinatorice Ujedinjenih nacija u BiH, Sezin Sinanoglu, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, prisustvovao je konferenciji “Čist zrak za sve”.

Na Konferenciji održanoj u utorak u Sarajevu učestvovalo je više od 100 gostiju iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, a uvodna obraćanja su imali rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH Sezin Sinanoglu, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mato Franjičević, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, te ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenka Golić. Konferencija je posvećena kvalitetu zraka, u kontekstu ciljeva održivog razvoja, a teme koje su se najčešće spominjale, uglavnom su bile one koje se tiču zagađenja zraka i sprečavanja zagađenja. Ovom konferencijom željela se prenijeti poruka o važnosti zaštite životne sredine, pogotovo u vrijeme kada svjedočimo sve većim zagađenjima zraka i velikoj nestašici vode. U okviru Konferencije su održane tri sesije: Stanje kvalitete zraka i glavni uzroci zagađenja zraka i povezanih klimatskih promjena, Prepoznavanje posljedica: Uticaji kvalitete zraka na zdravlje i ekosisteme i Zagađenost zraka u urbanim sredinama: najbolje prakse u prevenciji i dogovoru.

Gradonačelnik Tuzle je učestvovao u radu treće sesije, na koju je pozvan kako bi govorio na temu Strategije i planovi grada Tuzle-multisektorski aspekti, u okviru koje je predstavio strategije i planove Grada Tuzla, sa naglaskom na aktivnosti na smanjenju i sprečavanju zagađenja zraka, u različitim sektorima, a posebno u oblasti proširenja mreže daljnskog grijanja, uređenja saobraćaja i utopljavanja zgrada. Ovom prilikom, gradonačelnik je upoznao prisutne sa rezultatima u oblasti širenja sistema daljinskog grijanja, prema kojima je u Tuzli, broj korisnika sistema daljinskog grijanja u zadnjih 15 godina gotovo udvostručen, od 14.000 korisnika 2001. godine, porastao je na oko 24.000 korisnika u 2017. U ovom periodu je gotovo utrostručena dužina vrelovodne mreže, sa 67 km 2001. na oko 170 km 2017. godine, a površina grijanog prostora je udvostručena: sa 970.000 m2 povećana je na 1,8 m2. “Naše slijedeće aktivnosti su usmjerene na širenje mreže toplifikacije i na individualne objekte, kako bi se smanjila potrošnja energenata koji zagađuju zrak i mi ćemo nastaviti istim tempom raditi i na realizaciji ovih projekata, ali pored toga, za čišći zrak u Tuzli, najvažnije je da se na postrojenja Termoelektrane Tuzla postave filteri za odsumporavanje, a očekujemo da će se izgradnjom Bloka 7 voditi računa o ugradnji filtera najviših standarda”, izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Imamović.

Konferencija “Čist zrak za sve”, predstavljala je inicijalnu aktivnost  UN AIR Quality Initiative and Response (UN A.I.R) – UN Inicijative i odgovori vezano za kvalitet zraka, grupe UN agencija u Bosni i Hercegovini, fokusiranih na uspostavljanje platforme za kvalitetu zraka na svim nivoima u BiH, sa fokusom na zagovaranje i uspostavljanje političkog razumijevanja i posvećenosti rješavanju problema, a vezano za Održive razvojne ciljeve (Sustainable Development Goals SDG).

Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj