Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Kalifornija zabranila korištenje plastičnih kesa, proizvođačima će pomoći da pređu na nove tehnologije

plasticni otpad u okeanima ugrozava zivotinje 1454Kalifornijski zakonodavci usvojili su mjeru koja će Kaliforniju učiniti prvom američkom saveznom državom koja je na svojoj teritoriji zabranila korištenje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu. Zakon je usvojen u četvrtak u skupštini, a u petak u senatu, i potom upućen na potpisivanje guverneru Kalifornije Džeriju Braunu.

Senatori koji su se prvo protivili zakonu, ovoga puta podržali su ga nakon što su u zakon dodate zaštitne mjere za proizvođače plastičnih kesa.

Zakonom, koji je predložio demokratski senator Aleks Pedila iz Los Anđelesa, od 2015. biće zabranjeno korištenje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu u prodavnicama namirnica i u velikim apotekama, a od 2016. i u ostalim trgovinskim objektima.

Zakonom je takođe predviđena dodjela zajmova u vrijednosti od dva miliona dolara kako bi se pomoglo proizvođačima plastičnih kesa da pređu na proizvodnju kesa koje se mogu ponovo upotrijebiti. Pored toga, predviđeno je i da prodavcima bude dozvoljeno da naplaćuju po 10 centi za svaku papirnu i ponovo upotrebljivu kesu.

Donošenje tog zakona bilo je praćeno jednom od najoštrijih rasprava u proteklim nedeljama, uz agresivno lobiranje boraca za zaštitu životne sredine i proizvođača kesa.

Kalifornijski zakonodavci godinama su težili zabrani plastičnih kesa u cijeloj Kaliforniji, pokušavajući da smanje količine plastičnog otpada u okeanima i rijekama jer su na njihovo čisćenje odlazili milioni dolara.

(agencije)


Nasumični sadržaj