Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

(FOTO) Kamen po kamen - palata, kontejner po kontejner - kuća iz snova!

kuca od brodskih kontejnera naslovnaBrodski se kontejneri u posljednje vrijeme često koriste u građevinskim projektima, i to na način da ispunjavaju različite zahtjeve savremenog načina života – moderno, jeftino, ekološki prihvatljivo.

Takva je i kuća sagrađena brodskim kontejnerim, a nalazi se u Houstonu, industrijski i ekonomski jednom od najprometnijih mjesta u Americi (rafinerije proizvode više od 1,5 miliona barela nafte dnevno, druga je luka po ukupnoj tonaži tereta u SAD). Svake godine kroz luke ovog grada prođe 1,6 miliona kontejnera, odnosno 1,6 miliona potencijalnih građevinskih blokova.

Katie Nichols i Johna Walkera su od kontejnera pokušali napraviti pristupačne, dostupne, povoljne i moderne domove za urbane mlade ljude. Otvorili su firmu 'Numen Development' i prvi im je zadatak bio da sagrade prototip kuće od kontejnera.

Sjeverno od centra Houstona u blizini Houston Heights četvrti u kojoj žive mlade porodice sa djecom - pronašli su prazan zapušteni travnjak koji je odgovarao njihovom planu. Za izradu projekta angažovali su dizajnera Christophera Robertsona koji je uprkos nekonvencionalnim elementima kontejnera osmislio tradicionalni pravokutni plan. Kuća je izrađena od tri kontejnera od valovitog čelika, i to dva modula duga 12 metara i jedne jedinice od 6 metara koji tvore sjevernu, južnu i zapadnu fasadu sa staklenim stijenama na istoku ukupne veličine od 143 kvadratna metra.

U kontejneru koji se nalazi na južnoj strani smještena je glavna spavaća soba, druga spavaća soba, kupatilo, ured i igraonica zauzimaju sjeverni kontejner, dok su kuhinja i praonica smješteni u jedinici dugoj 6 metara koja je paralelna s ulicom. Središnji prostor zauzima blagovaonica koja je povezana uredom i igraonicom sa staklenim vratima koja vodi na terasu i 12 metara dug kontejner koji je jednim dijelom kuća za goste, dok ostatak prostora vlasnici koriste za pohranu stvari. S gotovim planom i dozvolom u ruci ubrzo su pronašli i kupce, mladi bračni par Kevina Freemana i Jen Feldmann koji su odlučili ući u projekt i za sebe, jednogodišnjeg sina i dva psa stvoriti ugodan dom. Kako sve to izgleda možete pogledati u fotogaleriji:

>>Fotografije kontejner kuće<<

(AGRO-EKO Magazin)


Nasumični sadržaj