Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Ukrajina: Povratak mrkog medvjeda u Černobilj

mrki medvjed ukrajinaNaučnici su nabavili prvi fotografski dokaz da se mrki medvjed vratio u izolovanu zonu u Černobilju, u Ukrajini.

Kamere, koje su postavljene u okviru istraživanja uticaja radioaktivnosti na životinje i prirodu, 'uhvatile' su ove životinje u oktobru ove godine.

Mrki medvjedi nisu viđeni u ovoj oblasti više od 100 godina, iako je bilo znakova njihovog prisustva.

Zona isključenja uspostavljena je nakon havarije u nuklearki u Černobilju u aprilu 1986. godine, podsjeća BBC.

"Naš ukrajinski kolega Sergej Gaščak postavio je nekoliko takozvanih kamera-zamki u jednoj od nekoliko oblasti koje istražujemo u proteklih nekoliko mjeseci", objasnio je vođa projekta Majk Vud sa Univerziteta Salford.

On je dodao da je jedna od tih kamera u oktobru snimila mrkog medvjeda.

"Bilo je indikacija da su oni tu oblast naseljavali i ranije, ali, koliko mi znamo, niko nema fotografski dokaz za ove medvjede na ukrajinskoj strani zone isključenja", rekao je Vud.

On je dodao da postoji pretpostavka da, ako ljude uklonite iz jednačine, kao i pritisak čovjeka i ometanje koje on donosi, onda bilo koja životinja koja ima prolaz u zonu isključenja uviđa da više nema opasnosti i pritiska od ljudi.

Nakon eksplozije u aprilu 1986. godine, koja je opisana kao najgora nuklearna havarija na svijetu, više od 110.000 ljudi je preseljeno iz svojih kuća, a nakon toga je utvrđena zona isključenja radijusa 30 kilometara oko oštećenog nuklearnog reaktora.

U godinama koje su usijedile, ova oblast pružila je mnogo vrijednih informacija u okviru naučnih istraživanja o uticaju radioaktivnosti na okolinu.

(AGRO-EKO Magazin / agencije)


Nasumični sadržaj