Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Болезни глаз у человека. Известные болезни глаз лечение. Болезни глаз симптомы. Лечение простуды в домашних условиях. Самое быстрое лечение простуды. Простуда лечение лекарства. Хороший стоматолог отзывы. Самый добрый стоматолог отзывы. Ассоциация стоматологов отзывы. Занятия йогой дома. Быстрая йога для начинающих дома. Как правильно заниматься йогой дома. Обертывание в домашних условиях. Быстрое обертывание живота в домашних условиях. Обертывание в домашних условиях рецепты. Наборы спортивного питания. Вкусная спортивное питание для набора массы. Спортивное питание оптом. Как избавиться от перхоти. Хороший шампунь от перхоти отзывы. Как избавиться от перхоти навсегда. Зеленый чай для похудения. Главные свойства зеленого чая. Можно ли пить зеленый чай.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Namirnice kojima ćete održati kožu mladom i 'zaobići' bore

namirnice ilustr54879PIHLRaznovrsna ishrana i redovna hidracija presudni su za zdravlje i ljepotu kože. Ipak je moguće izdvojiti neke namirnice koje doprinose boljoj njezi kože čineći je elastičnijom, mlađom i otpornijom na bore i druge pojavne oblike starosti.

Borovnice

U dnevni jelovnik preporučuje se uvrstiti borovnice koje su osim za moždane vijuge dobre i za kožu. One obiluju polifenolom, antioksidansima koji čuvaju elastičnost kože, potiču proizvodnju kolagena i ublažavaju bore. 

Losos

On je bogat omega-3 masnim kiselinama koje sprječavaju crvenilo i natečenost te isušivanje kože. Suha koža lakše puca zbog čega se i bore pojave prije vremena. Preporučuje se jesti losos najmanje dva puta sedmično. 

Soja

Redovito jedenje soje smanjuje pojavu sitnih bora oko očiju, potvrdila su istraživanja. Već nakon šest mjeseci redovitog konzumiranja ispitanici su primijetili prve promjene, a osim bora, soja je ublažila i tamne podočnjake. 

Kelj

Ovo povrće obiluje luteinom koji pomaže koži u boljoj opskrbi kisikom i vitaminom A koji sprječava preuranjeno starenje te poboljšava tonus kože. Odličan je izbor za svaki dan jer ga se može dodati varivima, salatama i smootiejima.  

Nar ili šipak

On sadrži sastojke koji se uspješno bore s borama. Elaginska kiselina sprječava djelovanje slobodnih radikala koji uništavaju kožu, punikalagin potiče proizvodnju kolagena i vitamin C, koji kožu štit od oštećenja od sunca.

Mrkva

Ona pomaže u 'peglanju' bora i idealna je za suhi tip kože. Mrkva obiluje vitaminima A i C koji sprječavaju oštećenja od slobodnih radikala, a draži i bioflavonoide koji pomažu u dužem zadržavanju vode u koži. 

Acai bobice

One imaju dvostruko više antioksidansa od borovnica i sadrže omega-3, omega-6 i omega-9 kiseline koje djeluju protuupalno. Te kiseline vlaže kožu i sprječavaju njezino isušivanje te jačaju mišićno tkivo čime se smanjuje podložnost borama. 

Jabuke

One su bogate vitaminima A, C i E koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Također sadrže pektin koji poboljšava tonus kože i smanjuje rizik od preuranjenih bora. Preporučuje se pojesti jednu jabuku na dan. 

(Izvor: Daily Makeover)


Nasumični sadržaj