Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Namirnice kojima ćete održati kožu mladom i 'zaobići' bore

namirnice ilustr54879PIHLRaznovrsna ishrana i redovna hidracija presudni su za zdravlje i ljepotu kože. Ipak je moguće izdvojiti neke namirnice koje doprinose boljoj njezi kože čineći je elastičnijom, mlađom i otpornijom na bore i druge pojavne oblike starosti.

Borovnice

U dnevni jelovnik preporučuje se uvrstiti borovnice koje su osim za moždane vijuge dobre i za kožu. One obiluju polifenolom, antioksidansima koji čuvaju elastičnost kože, potiču proizvodnju kolagena i ublažavaju bore. 

Losos

On je bogat omega-3 masnim kiselinama koje sprječavaju crvenilo i natečenost te isušivanje kože. Suha koža lakše puca zbog čega se i bore pojave prije vremena. Preporučuje se jesti losos najmanje dva puta sedmično. 

Soja

Redovito jedenje soje smanjuje pojavu sitnih bora oko očiju, potvrdila su istraživanja. Već nakon šest mjeseci redovitog konzumiranja ispitanici su primijetili prve promjene, a osim bora, soja je ublažila i tamne podočnjake. 

Kelj

Ovo povrće obiluje luteinom koji pomaže koži u boljoj opskrbi kisikom i vitaminom A koji sprječava preuranjeno starenje te poboljšava tonus kože. Odličan je izbor za svaki dan jer ga se može dodati varivima, salatama i smootiejima.  

Nar ili šipak

On sadrži sastojke koji se uspješno bore s borama. Elaginska kiselina sprječava djelovanje slobodnih radikala koji uništavaju kožu, punikalagin potiče proizvodnju kolagena i vitamin C, koji kožu štit od oštećenja od sunca.

Mrkva

Ona pomaže u 'peglanju' bora i idealna je za suhi tip kože. Mrkva obiluje vitaminima A i C koji sprječavaju oštećenja od slobodnih radikala, a draži i bioflavonoide koji pomažu u dužem zadržavanju vode u koži. 

Acai bobice

One imaju dvostruko više antioksidansa od borovnica i sadrže omega-3, omega-6 i omega-9 kiseline koje djeluju protuupalno. Te kiseline vlaže kožu i sprječavaju njezino isušivanje te jačaju mišićno tkivo čime se smanjuje podložnost borama. 

Jabuke

One su bogate vitaminima A, C i E koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Također sadrže pektin koji poboljšava tonus kože i smanjuje rizik od preuranjenih bora. Preporučuje se pojesti jednu jabuku na dan. 

(Izvor: Daily Makeover)


Nasumični sadržaj