Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Новая немецкая медицина. Советы от немецкая медицина. Клиника немецкой семейной медицины. Почему в израиле хорошая медицина. Главные новости медицины израиля. Медицина в израиле отзывы. Аденома простаты лечение. Быстрое народное лечение аденомы простаты. Аденома простаты и простатит. Легкий способ перестать курить. Как перестать курить уже сегодня. Как перестать хотеть курить. Уход за кожей лица. Качественный уход за кожей летом. Домашний уход за кожей. Боли на ранних сроках беременности. Быстрое лечение на ранних сроках беременности. Ощущения на ранних сроках беременности. Воспаленные гланды лечение. Чем лечить воспаленные гланды дома. Воспаленные гланды симптомы. Прыщи на лице как избавиться. Как навсегда избавиться от прыщей с лица. Прыщи на подбородке как избавиться.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Široka lepeza upotrebe gline: Od liječenja anemije, preko crijevnih oboljenja do pune detoksikacije

glina ilustracija41445Glina se koristi u liječenju mnogih bolesti – od arterioskleroze i anemije, preko oboljenja disajnih puteva, do iritacija na koži. Unošenjem gline u organizam povećava se otpornost na sve otrove. Ona omogućava bolje iskorišćavanje hrane, osigurava ćelije mineralima i životnom energijom, pišu Vestinet.rs.

Koristi se i u liječenju infekcija koli bakterijama, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška stomačne kiseline, prilikom bolnih menstruacija, ali  i opadanja kose. Za glinu se može reći da liječi „i iznutra i spolja“.

Koristi se u kozmetici kao maska za lice zajedno sa uljem od maslina, ricinusa ili badema, odlično regeneriše kosu. Čovjek u svoj organizam unosi razne industrijski prerađene namirnice, pretežno životinjskog porijekla koje su pune masti, konzervansa, raznih veštačkih dodataka i otrova koji se talože u i izazivaju bolesti. U lakšim slučajevima to su prehlade i hronične upale, a u težim nastupaju degenerativna oboljenja, reuma pa čak i tumori.

Osobama sa povišenim holesterolom preporučuje se da pomoću gline ubrzaju metabolizam i osnaže bakterijsku floru crijevima. Glina ima moć da pročisti organizam u tolikoj mjeri da se njenom upotrebom izgubi čak i miris znoja, kojim se izbacuje velika količina otrova. Ona vezuje, drenira i izbacuje nečistoće iz krvi i drugih organa. O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat koji je opisao više načina njene upotrebe u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija a lečili su se pijući rastvor gline.

Savremena medicina potvrđuje da glina ima ljekovita svojstva i da potstiče odbrambene mehanizme organizma.

Najznačajnija je zelena glina mada postoje i crvena, žuta, siva i bijela. Mikroelementi koji se nalaze u glini i određuju njenu boju (plava, crvena, bijela, ružičasta, žuta), nisu prisutni u organizmu čoveka ili ih ima u nedovoljnim količinama. Oni se vrlo liepo upijaju kroz kožu ili pri kupanju u kadi (glina se rastvara u dozi od 200 do 500 g), ili iz „pogačica“ postavljenih na zglobove tokom 10, 15, 20 minuta.

Crvena glina odlično pomaže otklanjanju upalnih procesa kičme i zglobova; ružičasta glina pomaže liječenju krvnih sudova (arterioskleroze krvnih sudova donjih udova); žuta pomaže uklanjanju upalnog procesa átrigeminusa na licu, gde se preporučuje „pogačica“ od gline na obraz, čelo, podbradak i smanjuje neuroze. Bijela glina liječi bolesti kože. Koristi se u kozmetičkim tretmanima lica i ruku (nestaju bore), plava je univerzalna i preporučuje se za početak liječenja, a zatim se prelazi na upotrebu drugih, specijalizovanih glina.

Blatne kupke  

Glina se u vidu obloga i blatnih kupki koristi za liječenje: hroničnih zglobnih i vanzglobnih reumatskih bolesti, hroničnih degenerativnih bolesti koštano-zglobnog sistema, u rehabilitaciji postreumatskih stanja.

Kura čišćenja

Glina se proizvodi u granulama ili finom prahu koji se mogu nabaviti u apoteci. Iz nje mora da bude odstranjen pijesak. Za terapiju se uzima rastvor i to jedna kašičica gline u prahu u pola litre vode, bez miješanja, koji odstoji tokom noći.

Pije se sljedećim redoslijedom:  

Prva nedjelja: ujutro, na prazan stomak, pijte glinu ne miješajući je (ostavite talog na dnu čaše).

Druga nedejlja: ujutro na prazan stomak pijte glinenu vodu koju ste prethodno promiješali drvenom kašikom i ostavili da malo odstoji.

Treća nedjelja: pošto ste promiješali rastvor gline u vodi drvenom kašikom, popijte ga odmah, na prazan stomak.

Prva kura glinom trebalo bi da traje tri nedjelje. Pošto ste pauzirali nedjelju dana, treba da započnete drugu kuru glinom, a potom ih praktikujte u vrijeme smjene godišnjih doba.

(Izvor: vestinet.rs)


Nasumični sadržaj