Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Новая немецкая медицина. Советы от немецкая медицина. Клиника немецкой семейной медицины. Почему в израиле хорошая медицина. Главные новости медицины израиля. Медицина в израиле отзывы. Аденома простаты лечение. Быстрое народное лечение аденомы простаты. Аденома простаты и простатит. Легкий способ перестать курить. Как перестать курить уже сегодня. Как перестать хотеть курить. Уход за кожей лица. Качественный уход за кожей летом. Домашний уход за кожей. Боли на ранних сроках беременности. Быстрое лечение на ранних сроках беременности. Ощущения на ранних сроках беременности. Воспаленные гланды лечение. Чем лечить воспаленные гланды дома. Воспаленные гланды симптомы. Прыщи на лице как избавиться. Как навсегда избавиться от прыщей с лица. Прыщи на подбородке как избавиться.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Crna Gora, Srbija i BiH u zajedničke projekte za kineske turiste

kineski-turistiCrna Gora poslednjih godina bilježi konstantan rast turističkog prometa i prihoda ostvarenih od turizma, a kraj ove sezone očekuju sa prihodom od skoro milijardu eura.

Značajan dio ovog novca sliva se u crnogorsku kasu od primorskog turizma, a kako bi se dodatno uvećali prihodi, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore je sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine pripremilo sedam novih projekata u okviru regionalnog turističkog povezivanja.

Prema riječima ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore, Pavla Radulovića, cilj je da se i u Crnu Goru, kao što je to slučaj u Srbiji, dovedu turisti iz Kine.

"Sa ministarstvom za turizam Srbije i sa dvije nacionalne turističke organizacije, uradili smo sedam zajedničkih projekata. Tiču se gastronomskih i istorijskih tura, a to su uglavnom ture za goste sa Dalekog Istoka", kaže Radulović i pojašnjava da će jedan dio planiranih regionalnih tura za kineske goste prolaziti i kroz BiH.

Objašnjava da je riječ o sedam projekata kojima će se turistima iz Kine, koji putuju kroz Srbiju, Crnu Goru i BiH, predstaviti najznačajnije atrakcije regiona.

"Narednog ljeta turoperatori će realizovati prve ture", najavljuje Radulović i podsjeća da je samo u prvih deset mjeseci ove godine Crna Gora zaradila 900 miliona eura od noćenja turista, prije svega onih koji su posjećivali ljetovališta na Jadranu.

Zato, kaže, država je krenula u "osvajanje planinskih vrhova", pomalo zapostavljenih ski centara na sjeveru zemlje, investirajući u infrastrukturu i izgradnju novih ski staza i hotela.

Navodi da se u to ozbiljno krenulo, te da je "Planom za Bjelasicu i Komove" predviđeno 250 kilometara skijaških staza", dok se projekat "Kolašin 1600" privodi kraju tu će biti spremno 40 kilometara novih staza za iduću sezonu.

Na lokaciji "Kolašin 1450", dodaje, počinje izgradnja luksuznih hotela najpoznatijih svjetskih hotelskih lanaca, a ističe i radove na probijanju tunela koji će, kaže, povezati Kolašinsku stranu planine i opštinu Berane.

"Žičarama povezujemo Mojkovac i Bijelo Polje, tako da ćemo kompletno umrežiti ski rezort", ističe Radulović govoreći o predstojećim investicijama.

Specifičnost skijališta u Crnoj Gori ilustruje podatkom da je ova zemlja jedinstvena u regionu jer je jedina, kaže, koja ima pristup vodi, odnosno, jezerima na visini preko 2.000 metara, što omogućava dodatni sadržaj turistima.

Prihodi od turizma u Crnoj Gori, inače, učestvuju sa gotovo 25 odsto u BDP zemlje, kaže Radulović i napominje da je jedan od ciljeva njegovog ministarstva da se 40.000 ležaja, koliko ima u Crnoj Gori, "našminkaju" te podignu na viši nivo privlačenjem, prije svega, poznatih hotelskih brendova.

Izvršni direktor ski centra "Kolašin 1450" Anđela Vuković očekuje ove godine veći broj turista u ovom centru jer, napominje, ponuda i cijene ostaju na prošlogodišnjem nivou, a ski staze su osvježene dodatnom opremom.

"U odnosu na prošlu godinu očekujem mnogo veći broj turista, a ponuda i cijena ostaju na prošlogodišnjem nivou. U sklopu skijališta postoje dvije žičare i tri ski lifta", objašnjava i navodi da je vrijeme "ukrcavanja" na žičaru smanjeno na pet minuta.

Iz Turističkog centra Durmitor poručuju da će čuveno skijalište "Savin kuk" na Žabljaku biti zvanično otvoreno 23. decembra i da je spremno za doček gostiju iz regiona. Novina na ovoj lokaciji je, kažu, Avanturistički park za djecu.

"Zvanično otvaranje Skijališta ''Savin kuk'' je 23. decembra, a ove sezone u ponudi su dvije dvosedne žičare, tri ski lifta i dječiji ski lift. Gostima je na raspolaganju ukupno pet kilometara skijaških staza. Novina je Avanturistički park koji se prostire na površini od 3.800 metara", navodi Milica Novaković, PR Turističkog centra Durmitor.

Cijene za ski pas u ovom Centru, kaže Novaković, kretaće se od 12 eura za jednodnevni ski pas, 8 eura za poludnevni, dok će dječiji biti 8, a noćni spust koštaće 6 eura.

"Savin kuk", ljubiteljima zimskih sportova nudi tri staze, "plavu", "crvenu" kao i "crnu" stazu namijenjenu za ekstremne skijaše, a turistička organizacija opštine Žabljak, kaže Novaković, obezbijediće besplatan prevoz od januara svim skijašima, od podnožja planine do staza za skijanje, prenosi Tanjug.

Agro-Eko Magazin / agencije


Nasumični sadržaj