Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как лечить бронхиальную астму. Советы как лечить астму. Где лечить бронхиальную астму. Чем лечить горло ребенку. Красное горло чем лечить быстрее. Чем лечить больное горло. Как лечить гнойную ангину. Скажите как лечить гнойную ангину ребенку. Как лечить ангину антибиотиками. Как лечить сухой кашель. У меня сильный кашель как лечить. Как лечить кашель народными средствами. Средства для возбуждения женщин. Быстрое возбуждение женщины. Признаки возбуждения у женщин. Волосы уход в домашних условиях. Быстрый уход за волосами и лицом. Уход за сухими волосами. Боли в спине лечение. Народное лечение спины дома. Лечение спины народными средствами. Лечение пальцев ног. Почему судороги в ногах причины лечение. Лечение ног народными средствами.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Foto / Park prirode Blidinje - sve atraktivnija destinacija

blidinje jezero 1Atraktivni Park prirode Blidinje bilježi ove sezone izuzetnu posjećenost. Uveliko se radi na obogaćivanju ponude i produžavanju sezone tako da će Blidinje uskoro, zahvaljujući sredstvima nekoliko međunarodnih organizacija, postati i ljetna turistička destinacija.

Zdravko Kutle, direktor ovog parka, kaže da je plan da Blidinje, između ostalog, postane i destinacija zdravstvenog turizma s obzirom na to da je prava antialergijska zona.

"Blidinje je prava zdravstvena banja, iako to još nije dokazano, ali radit će se na tome da se vidi je li tu moguć zdravstveni turizam. Na Blidinju se sudaraju mediteranska i kontinentalna klima, bura i jugo i to je prava antialergijska zona. Zajedno s bolnicama u Mostaru, radit ćemo na tome da uradimo antialergijski program za sve, pogotovo za djecu koja pate od alergija, te da smještaj za njih bude besplatan", navodi Kutle.

Otvorenje info-pulta

Planirano je i otvorenje info-pulta, gdje će se moći saznati sve o ponudi i smještaju na Blidinju, a radi se i na otvorenju trgovine s tradicionalnim domaćim proizvodima. Zajedno s njemačkom Agencijom za međunarodni razvoj (GIZ), radi se i na brendiranju blidinjskog doručka.

"Taj doručak bi uključivao domaći sir, namaze, odnosno pekmez od šipka, jagode i slično, zatim domaće maslo, kruh", kaže Kutle te dodaje da turista na Blidinju zaista ima dosta te da će ih biti sve više i više.

Organiziranje utrka 

blidinje jezero 2

blidinje jezero 3

"Radimo na proširivanju sadržaja s našim partnerima iz UNDP-a, USAID-a, WWF-a i GIZ-a. Nedavno smo imali ponudu iz Dubaija i Katara, odakle su gosti izrazili želju da posjete Blidinje. Organizirat ćemo i konjske utrke, a treking utrke postat će tradicionalne", navodi Kutle.

Ističe da je u dogledno vrijeme planirana i gradnja mola na Blidinjskom jezeru.

Agro-Eko Magazin / agencije


 

Nasumični sadržaj