Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Sajam turizma u Beogradu: Nenad Bermet Aleks Ratković predstavio 'BERMET NA TITANIKU'

sajam turizma u beogradu 01Na Sajmu turizma u Beogradu, koji se održao krajem februara i početkom marta, učestvovalo je preko 1.000 izlagača iz 54 zemlje svijeta.

Turizam u svijetu postaje privredna grana sa najvećim rastom, rekao je pri otvaranju Sajma Igor Mitrović, v.d. ministra privrede, te izrazio očekivanje da će Sajam otvoriti mogućnosti za nove investicije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma u Beogradu bila je Indonezija, zemlja koja je prošle godine bila partner na velikom Sajmu turizma u Berlinu. Ekonomski potencijal koji ima Indonezija i njena odluka da bude zemlja partner na ovogodišnjem sajmu u Beogradu, kako je rekao Nebojša Stefanović, predsjednik Skupštine Srbije, pokazuje da Srbiju prepoznaje kao zemlju sa velikim potencijalom u oblasti turizma.

Među brojnim izlagačima zaista je teško odabrati nekog određenog za predstaviti, ovog puta mi smo se odlučili za redovnog posjetitelja i učesnika sajmova – Nenad Bermet Aleks Ratković, ugostitelj i poznati proizvođač Bermeta – daleko priznatog vina sa obronaka Fruške Gore, koje je često nagrađivano na svjetskim sajmovima, a radi se po receptu porodice patrijara Josifa Rajačića koja je 1863.g. dobila zlatnu medalju u Hamburgu. Inače, patrijarh je od cara Franje Josifa I, 1861.g. dobio titulu barona Brinjskog, te je taj grb i na flaši. Izvozna etiketa ovog brenda je 'BARON BERMET ALEKS'

Na sajmu u Beogradu, posjetivši kutak poznatog vinara, imali smo priliku vidjeti izuzetno interesantnu maketu – Bermet na Titaniku. O čemu se radi? Naime, kažu da je Bermet bio i na vinskoj karti Titanika, što ovom – karlovačkom, daje posebnu draž. Sticajem okolnosti, jedan Slovenac, turistički radnik iz Maribora Bojan Lesjak, koji je napravio interesantnu poveznicu između Titanika i Bermeta, a radeći priču o splavovima na Dravi, koji su plovili čak do Carigrada, noseći građu, a u povratku suhe šljive i vino iz Sremskih Karlovaca, među njima i Bermet. O ovoj temi Lesjak pravi pozorišnu dramu, a iz tog je razloga nastala i maketa Titanika sa dimnjacima koji su flašice napunjene Bermetom.

>>Fotogalerija<<

Agro-Eko Magazin

 

 


 

Nasumični sadržaj