Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Srebrno jezero: Tu dodir sunca nestvarnu ljepotu čini mogućom

srebrno jezero naslovnaSrebrno jezero, jedno od najljepših i najpoznatijih izletišta u Srbiji, nalazi se na desnoj obali Dunava, a od centra Velikog Gradišta udaljeno je oko 2,5 km. idealna je turistička destinacija, što omogućava i pozicioniranost na raskršću bitnih putnih pravaca.

Jezero je nastalo od riječnog rukavca Dunava, koji je 1971.godine pregrađen nasipom u gornjem toku. Jezero je okruženo brdima, a pored ljepota Srbije kojoj pripada, jezero svojom blizinom pruža pogled na susjednu Rumuniju. Samo ime jezera opisuje njegovu ljepotu, jer zalaskom sunca iza Karpata mnoštvo se sunčevih zraka prelama površinom jezera, zbog čega ono dobija jedinstven srebrni odsjaj.

Srebrno jezero je prosječne širine 300 metara i dužine od 14 km, te zauzima površinu od oko 4 km2. Ima oblik nepravilnog luka. Nalazi se na nadmorskoj visini od 70 metara i duboko je 8 metara. Voda je bistra zbog nedostatka zagađenja i prirodne filtracije vode kroz mnogo pješčanih dina. Bogato je ribom, uključujuži amura, šarana, soma, štuka, smuđa i druge slatkovodne ribe.

Uređena plaža, bogat i jedinstven smještajni kapacitet kao i ljubazni domaćini dijelovi su mozaika koji čini priču o Srebrnom jezeru pomalo čarobnom. Zavidan broj smještajno-ugostiteljskih kapaciteta svjedoče o turističkom potencijalu Velikog Gradišta, koje je odlična destinacija kako za dnevne izlete tako i cjelokupan odmor.

Samo jedan nasip dijeli Srebrno jezero od Dunava, kojim se možete otisnuti na krstarenje dugo i preko osam sati. Krstarenjem Dunavom upoznati ćete čuvene prirodne i istorijske ljepote smještene na rubu Srbije, kao što su Đerdapska klisura, Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava i ostalo, a pogledom dodirivati Karpate sa druge strane Dunava. Za ovakve ugođaje na raspolaganju je Kompanija Stokić, koja kontinuirano i redovno organizuje krstarenja Dunavom, pružajući pri tome potpun ugostiteljski ugođaj na brodu 'ANA'. Uz veliku terasu koja prima 150 gostiju, i za malo manje toliko zatvorenog prostora ispod terase, izvrsnu kuhinju i ugođaj muzike uživo te ljubazno osoblje, pruža vam se prilika da zaboravite na svakodnevni život i pružite si nezaboravne trenutke. Brodom 'ANA' možete se uputiti na krstarenja od Srebrnog jezera do Đerdapske klisure, sa povratkom na jezero, ali i dalje, do Donjeg Milanovca, te Golupca, s time da postoji i opcija prenoćišta u Golupcu, kako bi posjetioci imali priliku bolje upoznati čari Dunava.

Riječi nisu dovoljne da bi vam na najbolji način prenijeli sve ljepote i posebnosti koje ćete zasigurno doživjeti posjetom Srebrnom jezeru i upoznavanjem sa njegovom okolinom. Obzirom da do destinacije nije teško doći, iz kog god pravca krenuli, naša je iskrena preporuka da posjetite ovu 'Azurnu obalu Srbije'. Da bi mogli osjetiti sve što Dunav i Veliko Gradište nudi, kontaktirajte Stokić kompaniju (putem telefona +381 12 661 231 ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . obzirom da su opisane destinacije naša lična i iskrena preporuka, vjerujemo da ćete i vi nakon vaše posjete ponosno preporučivati posjetu Srebrnom jezeru, Velikom Gradištu, Dunavu i njegovoj bogatog turističkoj ponudi.

>>Fotogalerija<<

Agro-Eko Magazin

 


Nasumični sadržaj