Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

(FOTO) Najljepši mostovi Evrope - među njima i Stari most u Mostaru

stari most u mostaru 09OUIma ih velikih i malih, uskih i širokih, pješačkih i onih željezničkih, starih i novih...

25. april

Da, dobro ste pročitali. Iako je ime ovog mosta pomalo čudno, on je po mnogo čemu poseban! Spaja Lisabon, glavni grad Portugala s područjem Almade na lijevoj strani rijeke Tejo. Izgrađen je 1966. godine, a 1999. godine su mostu dodane željezničke pruge.

Tower Bridge

Ovaj most je jedan od najfotografiranijih motiva Londona, u kojem se nalazi već od davne 1984. godine kada je izgrađen. Iako nikada ne bi rekli, most je u potpunosti napravljen od čelika te je samo obložen kamenom.

Ponte Vecchio

Ovaj most iza sebe krije tužnu i mračnu historiju. Nalazi se u Firenci (Italija) i srednjovjekovni je most na kojem se danas nalazi mnoštvo prodavnica. Ovaj most je vjerovatno najstariji Evropski lučni most.

Most Bastei

Smješten u Njemačkoj na području Lohmena, most se nalazi na veoma posebnoj prirodnoj formaciji stijena koje se dižu u vis do čak 305 metara. Ovaj most je turistička atrakcija već više od 200 godina.

Most Dom Luis 1

Smješten u Rimu, ovaj most je zaista nešto spektakularno. Proteže se na dva sprata od kojih je prvi onaj za automobile, a drugi (onaj iznad) za pješake. Ako dobro pogledate ovaj most je izgrađen na principu Eiffelovog Tornja, a za to je zaslužan arhitekt - poznati Teofilo Seyrig.

Millau Viaduct most

Ovaj most je zapravo viseći most koji se proteže kroz dolinu rijeke Tarn na jugu Francuske. Ovo je najviši most na svijetu s visinom od 343 metra. Izgradnja samog mosta je koštala vrtoglavih 400 miliona eura - što je razlog sam po sebi za posjetu.

Széchenyi most

Preko ovog se je mosta većina nas barem jednom do sad provozala. Nalazi se u srcu Mađarske metropole - Budimpešti te je zaista jedan od najljepših mostova na svijetu. Moramo priznati da je i ljeti podjednako lijep kao i zimi i jednostavno ga morate posjetiti!

Rialto most

Ovo je prvi i najstariji most Venecije koji je još 1181. sagradio Nicolò Barattieri. Taj most Venecijanci su zvali Ponte della Moneta, zbog tog jer je sa njegove istočne strane stajala prva kovnica novca Zecca.

Stari Most

Ovaj se most nalazi u Mostaru. Sagrađen je između 1557 - 1566 godine te je djelo turskoga arhitekte Hajrudina. 9. decembra 1993. HVO je srušio Stari most, a tek je 2004. godine, nakon obnove, uvršten na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

>>Fotografije mostova Evrope<<

(agencije)


Nasumični sadržaj