Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как собрать компьютер самостоятельно. Быстро собираем компьютер сами. Как правильно собрать компьютер. Восстановить удаленные файлы с флешки. Как восстановить флешку transcend. Восстановить флешку бесплатно. Учим язык java онлайн. Java для начинающих уроки. Все о программах java. Google nexus 7 обзор. Лучший планшет nexus 7 обзор. Google nexus 7 обзор планшета. Интересные картинки со смыслом. Самые интересные картинки скачать. Фото картинки интересные. Wow шп прист. Лучший гайд по присту wow. Прист wow билд. Учим язык python с самого нуля. python для начинающих уроки. Все о языке python 3. Расширения для Joomla. Скачать последние расширения для joomla. Скачать бесплатно все расширения joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Nacionalnom parku Una dodijeljen Evropski certifikat za održivi razvoj

nacionalni park una il1aqwEvaluacijski komitet Europarc federacije, nakon održanog sastanka u Düsseldorf-u donio je odluku da se Evropski certifikat za održivi razvoj dodijeli Nacionalnom parku Una.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je unutar projekta 'Parkovi Dinarskog luka' 16 parkova u regiji učlanila u Europark Federaciju te time potaknula parkove da se nominiraju za certifikat za održivi turizam. Proces nominacije izuzetno je složen i zahtijevao je velik angažman uprave parka.

Nacionalni park Una prvi je park u Bosni i Hercegovini koji je predao nominaciju za Evropski certifikat za održivi turizam. Jedan od najznačajnijih koraka kod nominiranja parka za certifikat održivog turizma je osnivanje foruma koji uključuje sve dionike. Izrađena je zajednička strategija održivog turizma koja je prilagođena ciljevima zaštite prirode unutar parka, definirani su akcijski planovi vezano uz kvalitetu i ponudu unutar parka, a naročito je zahtjevno bilo popunjavanje same aplikacije. Ova nominacija potvrda je kvalitete parkova u BiH i nadamo se da će se NP Una pridružiti i drugi parkovi.

"Dobijanje certifikata prije svega velika je potvrda dobrog rada u protekle tri godine. Dosegli smo stupanj da uopšte možemo pristupiti kandidaturi, što su prepoznali WWF i Europark", kaže direktor NP Una Amarildo Mulić. "Certifikat će nam donijeti brendiranje parka u regionu – naći ćemo se na bitnim kartama i promotivnim materijalima. K tome, kroz certificiranje dajemo i podršku sudionicima u razvoju Parka i lokalnom stanovništvu s kojim ćemo kroz projekte zajedno raditi na poboljšanju i uvjeta i njihove usluge ali i generalne promocije Parka, Grada Bihaća i Unsko sanskog kantona".

Dodjela Europskog certifikata za održivi turizam Nacionalnom parku Una biti će svečano upriličena u Europskom parlamentu u Briselu 11. decembra 2014. godine

>>Fotogalerija<<

(Izvor: Indikator.ba)


Nasumični sadržaj