Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Leteći automobil biti će predstavljen krajem mjeseca u Beču: Možete ga parkirati bilo gdje

leteci automobil il33Međunarodno poznati festival budućih tehnologija i nauke pod nazivom Pioneers Festival održat će se u Beču od 29. do 30. oktobra u sklopu kojeg će prvi put u svijetu biti predstavljen novi leteći automobil, objavljeno je na internetskoj stranici organizatora.

Novi jedinstveni prototip “Flying Roadstera” – AeroMobil 3.0 – kombinira karakteristike super automobila i laganog sportskog aviona. Ovo se vozilo može parkirati na bilo kojem parkirnom mjestu, gorivo se može natočiti na bilo kojoj benzinskoj pumpi, potpuno je prilagođen cestovnom prometu, a u svojstvu aviona može poletjeti i sletjeti u bilo kojoj zračnoj luci na svijetu.

“Želimo putovanja učiniti uzbudljivijima, efektivnijima i održivijima jer sa sve više automobila na cestama i sve popunjenijim avionima putovanje više nije ono što je nekad bilo”, rekao je jedan od osnivača AeroMobila Stefan Klein. Pioneers Festival svake godine okupi oko 2.500 sudionika iz svijeta nauke i poduzetništva, a ove će se godine održati u bečkom Hofburgu.

Agro-Eko Magazin / agencije