Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Снять квартиру посуточно. Быстро снять посуточно квартиру в казани. Снять однокомнатную квартиру посуточно. Помощь в получении ипотеки. Удобное получение ипотеки в сбербанке. Что нужно для получения ипотеки. Отопление частного дома. Как сделать отопление частный дом схема. Частный дом монтаж отопления. Восстановление жесткого диска. Быстрое восстановление информации с жесткого диска. Восстановление данных жесткого диска программа. Кредит с плохой историей. Быстрые кредиты онлайн с плохой историей. Срочный кредит с плохой историей. В какой сервер играть в WOW. Топ world of warcraft серверы. Wow серверы pandaria. Круглопалочный станок чертежи. Круглопалочный станок купить дешево. Самодельный круглопалочный станок. Кредит на покупку квартиры. На долго взять кредит на квартиру. Кредит на покупку квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Pčele trebaju vodu: Napravite pojila kako bi sprečili stradanja pčela na velikim vrućinama

pojila za pceleZdrava i čista voda je veoma važan faktor u toku čitave pčelarske sezone. Vodom pčele razblažuju med, spravljaju hranu za leglo i rashlađuju košnicu. Ako tokom vrelih letnjih dana nema vode u blizini pčelinjaka, onda se mnogo umanjuje radna i životna sposobnost pčelinjih društava.

Da bi se smanjilo stradanje pčela treba u ovim vrelim letnjim danima na pčelinjaku postaviti pojilo. Ono se pravi u vidu sudova raznih oblika i veličina, ali je najbolje bure sa slavinom, postavljeno tako da voda iz slavine kaplje na dasku koja ima izdubljeni žljeb u vidu izlomljene crte. Umesto žljeba mogu se se na dasku prikovati letvice koje će sprečavati vodu da se brže sliva. Ukoliko nemamo bure sa slavinom, može se upotrebiti bilo koji veći sud sa otvorom gore koji ćemo napunoti vodom i na vodu staviti parče stiropora koje će plutati i sa njega pčele piti vodu.

Pojilo treba da bude postavljeno na mesto gde će ga sunce preko celog dana grejati i biti lako dostupno pčelama. Da se pčele što pre priviknu na pojilo, treba u prvim danima nekoliko puta premazati dasku ili stiropor sa medom. Kada se pčele naviknu na pojilo u njemu mora biti stalno vode kako se pčele ne bi odvikle.

(izvor: Zdrava Srbija)


Nasumični sadržaj