Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Foto / Održan Sajam 'Medena Tuzla'

tuzla sajam pcelarstva 2017 kaon tvaranjaNa platou Trga slobode u Tuzli, u periodu od 8. do 9. septembra 2017. godine održan se Sajam pod nazivom 'Medena Tuzla'. Organizatori su Udruženje pčelara 'Nektar' Tuzla i Savez pčelara Tuzlanskog kantona, a pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla.

"Podržavamo proizvodnju hrane, pogotovu meda i zdrave hrane. Čuli smo od učesnika da u BiH i regiji imamo najkvalitetniji med u Evropi. Naravno da ćemo podržavati ovakve manifestacije i drago mi je da se sajam tog najkvalitetnijeg meda u Evropi, događa na najljepšem trgu u BiH, na Trgu slobode i da ima tako lijepo ime, Medena Tuzla", izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i sajam proglasio otvorenim.

Prvog dana Sajma održana je predpremijerna promocija knjige 'Bez pčele nema života', koju je predstavio Boštjan Noč, predsjednik pčelarskog saveza Slovenije.

Drugog dana manifestacije održana je dodjela diploma kao i predavanje na temu:

- aktuelne bolesti, eliminacija istih, priprema za zimovanje uz blagovremeno odstranjivanje medljike; pitanja – čiji je predavač bio Slobodan Jevtić (Srbija) i

- pčelarenje bez hemije – čiji je predavač bio Sulejman Alijagić (BiH), jedan od autora knjige premijerno predstavljene prvog dana Sajma.

Pored edukativnog dijela Sajma, upriličena je i prezentacija najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda, preparata na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, a veliki broj učesnika osigurao je i dobro druženje, razmjene informacija i upoznavanja pčelara jugoistočne Evrope. Naročito smo ponosni da je Sajam u Tuzli ugostio i pčelare sa kojima Agro-Eko Magazin ima izuzetno dobru saradnju.

" Tradicionalno dolazim ovdje od prvog sajma. Mi, pčelari, imamo dugu tradiciju saradnje i druženja. Dolazimo na ovakve sajmove da damo podršku našim kolegama pčelarima i da vidimo i naučimo nešto novo. Jedino razmjena znanja i iskustva može unaprijediti pčelarsku granu. U ovom trenutku veoma je teško pčelariti. Stalno se mora usavršavati, nadopunjavati svoje znanje da bi se što efikasnije i rentabilnije moglo pčelariti", izjavio je Stanko Čuljak, predsjednik Udruženja pčelara 'Nektar'.

tuzla sajam pcelarstva 2017 nagradjeni

medena tuzla 2017

Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj