Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Druga strana petroleja - dokazan u borbi protiv raka

kapi il45UDHPetrolej kroz vijekove slovi za narodni lijek protiv raznih bolesti, a danas se njime legalno liječi čak i karcinom i to u Švajcarskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, gdje se prodaje i u tabletama.

U Prvom svjetskom ratu spasio je život mnogim vojnicima, koji su njime suzbijali vaške, ali ga i pili oslabljeni raznim medicinskim sredstvima i medikamentima. Ovaj derivat nafte koristili su Grci i Turci za suzbijanje stomačnih oboljenja i gušobolje, kao i francuski ljekari u 19. vijeku, koji su na bazi terpentina i petroleja pravili sredstva za dezinfekciju. Čak je i Magelan svojim moreplovcima za stomačne tegobe davao da ispijaju petrolej u malim količinama.

O tome da li i kako petrolej djeluje, za "Bilje i zdravlje" govori prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, veliki poznavalac upotrebe gline u prevenciji i liječenju.

Liječenje petrolejom počelo je sa preradom nafte, mada se nekim frakcijama sirove nafte liječilo i u praistoriji. U drevnom Vavilonu naftni derivati su korišteni za liječenje stomačnih problema, upale i čireva, a proces destilacije sirove nafte - naftnih ugljovodonika u frakcije, prvi put je opisan u 9. vijeku u Persiji.

-Upotreba petroleja najrasprostranjenija je u siromašnim zemljama, uključujući Rusiju, istočnu Evropu i Afriku. Jedna studija u Nigeriji potvrđuje da oko 70 odsto stanovništva koristi naftne derivate za liječenje, najčešće infekcija i infektivnih oboljenja, autoimunih oboljenja, raka, artritisa i reumatskih oboljenja uopšte. Priča se da su Rokfelerovi počeli biznis prodajući petrolej kao lijek protiv raka prije nego što su utvrdili da je hemoterapija unosnija - kaže naš sagovornik.

Oprezno i umjereno

Prema riječima našeg sagovornika, prednost petroleja su njegove termodinamičke karakteristike, ali pod usloviom da nije inficiran toksičnim aditivima i da se, bez obzira na to, koristi u malim količinama.

- Ako se neko opredijeli da uzima prečišćeni petrolej, prvo treba da počne sa malim količinama od nekoliko kapi, da bi poslije dvije do tri nedjelje počeo da koristi supenu kašiku.

Istovremeno treba da koristi sredstva ili način ishrane koji će da podstakne i omogući čišćenje tijela od teških metala i toksina koje je petrolej pokrenuo. Jer, on zaista pokreće i toksične naslage iz tumorskih, limfnih i drugih deponija koje završavaju u tkivnim tečnostima - objašnjava sagovornik.

Terapiju petrolejom treba da prati detoksikacija i oporavak organizma veoma širokog holističkog dijapazona. Ekstrakti biljaka, pogotovo mladog oraha u petroleju su također značajni, ali i sa njima treba biti oprezan, jer se rastvorena toksična tkiva i maligne ćelije moraju izbaciti iz organizma krvlju i limfom.

- Često se pominje redestilacija petroleja, kojom neki teški metali ne mogu da se odstrane. Postoje znatno efikasniji postupci separacije, adsorpcije i membranskih procesa kojima bi se sirovi benzin-petrolej pretvorio u supstancu namijenjenu korištenju u medicinske svrhe. Stari ljekari iz 18. i 19. vijeka su na tržištu imali prirodni-sirovi petrolej bez aditiva. Danas bi iz tehničkog petroleja morali da uklonimo aditive da bi ga koristili za ljudsku upotrebu - kaže prof. dr Stojiljković.

Čistač i zagađivač

U narodnoj iskustvenoj medicini obično je upotrebljavan petrolej koji se koristio za osvjetljenje prostorija, kod nas poznat kao gas, pa je preporuka, kaže dr Stojiljković, da se i danas za poboljšanje zdravstvenog stanja koristi obični petrolej-kerozin za osvjetljenje, prethodno prečišćen, a ne avio petrolej-kerozin.

Međutim, i tada treba da budemo oprezni, navodi dr Stojković, jer ni gas nema deklaraciju o sadržaju aditiva, pa, usljed nesmotrenog ispijanja većih količina može da dođe do trovanja.

Povodom insinuacija da je preventiva teških bolesti bila znatno uspješnija kad su ljudi koristili petrolej, naš sagovornik kaže:

-Savremeni čovjek preko hrane, lijekova, vakcina, kozmetike i vazduha unosi nekoliko hiljada puta više otrova nego ranije. U takvom haosu ni petrolej ne može da pomogne, već cjelovit pristup filozofiji života - kaže dr Stojiljković.

Preventiva

Porodica Švarc iz Berlina pre 70 godina uvela je praksu da petkom svaki član porodice uzme kocku šećera sa 15 kapi petroleja. Ova terapija donijela im je dobro zdravlje i dugovječnost. Stari članovi porodice Švarc došli su na tu ideju pročitavši da su se srpski vojnici u Prvom svjetskom ratu liječili petrolejom od svih bolesti.

Pionir Pančić

О ljekovitim svojstvima petroleja u liječenju maligne bolesti prvi u svijetu pisao je Josif Pančić. U to vrijeme neki su pacijenti oboljeli od raka u Srbiji tajno počeli da se liječe petrolejom. Na ovu temu prva je javno progovorila njemačka doktorica Paula Ganer sa klinike "Jakob" na Majni, koja je cio radni vijek posvetila ispitivanju raka. U 31. godini petrolejom je izliječila svoj rak crijeva, koji se proširio i na bubrege. Uz ovu metodu više od 2.000 njenih pacijenata pobijedilo je kancer. Prof. Stojiljković objašnjava:

- Što se tiče ćelija raka i mliječne kiseline, otvrdlog i otuđenog dijela tkiva, petrolej ima komponente koje mogu da pređu membranu maligne ćelije i spriječe njen razvoj. Da bi do toga došlo, digestivni trakt treba da bude sposoban za transport, kako bi vena porta u jetru dopremila neke aromatične frakcije petroleja, koje bi preko krvi dolazile u sve organe i tkiva. Nekad ovaj prenos ide i dijelom preko usta ili želuca, zato što petrolej lako ulazi u sistem krvi.

(Izvor: poljoprivreda.ba)


Nasumični sadržaj