Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla: U toku radovi na sanaciji kompleksa Slana banja

tuzla slana banja obnova 2019Gradonačelnk Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicama, Mirelom Uljić, pomoćnikom gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Selmom Imamović, direktoricom Zavoda za urbanizam i Mirzamom Muftić, stručni saradnikom za koordinaciju programiranja,  planiranja i realizacije projekata komunalne infrastrukture, obišao je krajem prošle sedmice  radove koji se izvode na sanaciji i rekonstrukciji kompleksa Slana Banja.

Nakon što je realizovana prva faza radova na uređenju Slane Banje, u okviru koje je obnovljeno stepenište, rekonstruisane pješačke staze od raskrsnice kod OŠ Centar do stepeništa prema Slanoj Banji, završeni radovi na parkingu koji koriste posjetioci kompleksa, saniran plato heroja NOR-a i pristupne staze ovom platou, te uređen glavni plato, poznatiji kao Aleja slobode, u toku su toku su radovi kojima se nastavlja sanacija i rekonstrukcija ovog kompleksa.

Radovima koji su u toku je obuhvaćena sanacija pristupnih staza na Memorijalnom kompleksu Slana Banja, te zamjena partera i kamene obloge, sanacija kosine uz Kuću Plamena mira (ugradnja gabionskog zida), uređenje pješačkih staza istočno od Fakulteta za sport i zapadno od centralnog  platoa i sanacija pješačkih staza za pristup spomen obilježjima, odnosno zamjena dotrajalih tartan staza. Ukupna vrijednost radova koji su u toku je 104.373,40KM.

Ovim projektom se ne završavaju svi planirani radovi na uređenju Memorijalno-rekreativnog kompleksa Slana Banja. Naime, u toku je tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji javne rasvjete kompleksa Slana Banja, a procijenjena vrijednost nabavke je oko 70.000,00 KM.

Za narednu godinu planiran je nastavak aktivnosti na uređenju ovog kompleksa, jednog od najomiljenijih mjesta svih generacija Tuzlanki i Tuzlaka.

tuzla slana banja obnova 2019 2

tuzla slana banja obnova 2019 3

tuzla slana banja obnova 2019 4

Ago-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj