Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

BH planinske ljepote: 'Da je Igman u Dubaiju bio bi tretiran kao zlato!'

igman planina 444aIgman, prelijepa planina u centralnoj BiH, sa najvišom tačkom od 1502 metra. Iako se visinom svrstava u red najnižih sarajevskih planina, Igman nimalo ne zaostaje sa ponudom prirodog bogatstva i turističkog potencijala. Zbog ratnih dešavanja koja su pogodila ovo područje, većina objekata na Igmanu je porušena ili devastirana. Loše vremenske prilike koje smo osjetili proteklih zima, su dodatno umanjili ionako slabo iskorišten potencijal ove planine.

Isto tako i Bjelašnica – nalazi se u centralnoj BiH, najviše je visine pak 2067 metara, bila je domaćin 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Njeni objekti koji su izgrađeni kako za olimpijske igre tako i za iskorištenje turističkih potencijala su desetkovani, i tek se krenulo koracima napred. Moramo reći – prilično sporim.

Ono što vlasti i resorne organizacije u BiH već dugo zanemaruju ipak su prepoznali drugi. Tako je Ismail Ahmed Bin Sultan, izvršni direktor 'Buroj' kompanije iz Dubaija, koji trenutno boravi u BiH, naglasio zainteresovanost za ulaganje u potencijale Bosne i Hercegovine kao što su Igman i Bjelašnica.

"Sjedište kompanije Buroj je u Dubaiju i kompanija se bavi velikim razvojnim projektima kao što je izgradnja hotela, shopping centara, stambenih zgrada, odmarališta, luksuznih apartmana i slično“, rekao je Ahmed Bin Sultan u razgovoru za eKapija, i naglasio kako nije dobio nikakve ponude iz BiH već su se kao investitori sami orjentisali prema našoj zemlji.

"Ubrzo nakon toga sam se informisao o vašoj zemlji, vezano za klimu i mogućnosti investiranja i u konačnici odlučio sam se i posjetiti je. Moj prvi dojam je da mi se BiH mnogo sviđa i da je dobro područje za razvoj projekata. Osim Sarajeva, posjetio sam i druga mjesta, a posebno su me dojmile vaše planine Igman i Bjelašnica gdje sam do sada vidio najveći potencijal. U Sarajevu se može pokrenuti mnogo projekata, ali naravno i u drugim područjima BiH, u planinama ili pokraj Rijeka", otkriva on prve utiske i dodaje:

"Kada cijelu godinu dana radite normalno je da želite da priuštite sebi odmor. Shodno tome, želite i da se lijepo provedete i odmorite, a ljudi iz arapskih zemalja najviše vole da uživaju u prirodi, tako da mi je želja da gradim na Igmanu. Da je Igman u Dubaiju bio bi tretiran kao zlato", kaže izvršni direktor Buroja, dodajući da je priroda prelijepa, ali da nema smještajnih kapaciteta i da to žele promijeniti.

Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj