Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

(FOTO) Najljepši mostovi Evrope - među njima i Stari most u Mostaru

stari most u mostaru 09OUIma ih velikih i malih, uskih i širokih, pješačkih i onih željezničkih, starih i novih...

25. april

Da, dobro ste pročitali. Iako je ime ovog mosta pomalo čudno, on je po mnogo čemu poseban! Spaja Lisabon, glavni grad Portugala s područjem Almade na lijevoj strani rijeke Tejo. Izgrađen je 1966. godine, a 1999. godine su mostu dodane željezničke pruge.

Tower Bridge

Ovaj most je jedan od najfotografiranijih motiva Londona, u kojem se nalazi već od davne 1984. godine kada je izgrađen. Iako nikada ne bi rekli, most je u potpunosti napravljen od čelika te je samo obložen kamenom.

Ponte Vecchio

Ovaj most iza sebe krije tužnu i mračnu historiju. Nalazi se u Firenci (Italija) i srednjovjekovni je most na kojem se danas nalazi mnoštvo prodavnica. Ovaj most je vjerovatno najstariji Evropski lučni most.

Most Bastei

Smješten u Njemačkoj na području Lohmena, most se nalazi na veoma posebnoj prirodnoj formaciji stijena koje se dižu u vis do čak 305 metara. Ovaj most je turistička atrakcija već više od 200 godina.

Most Dom Luis 1

Smješten u Rimu, ovaj most je zaista nešto spektakularno. Proteže se na dva sprata od kojih je prvi onaj za automobile, a drugi (onaj iznad) za pješake. Ako dobro pogledate ovaj most je izgrađen na principu Eiffelovog Tornja, a za to je zaslužan arhitekt - poznati Teofilo Seyrig.

Millau Viaduct most

Ovaj most je zapravo viseći most koji se proteže kroz dolinu rijeke Tarn na jugu Francuske. Ovo je najviši most na svijetu s visinom od 343 metra. Izgradnja samog mosta je koštala vrtoglavih 400 miliona eura - što je razlog sam po sebi za posjetu.

Széchenyi most

Preko ovog se je mosta većina nas barem jednom do sad provozala. Nalazi se u srcu Mađarske metropole - Budimpešti te je zaista jedan od najljepših mostova na svijetu. Moramo priznati da je i ljeti podjednako lijep kao i zimi i jednostavno ga morate posjetiti!

Rialto most

Ovo je prvi i najstariji most Venecije koji je još 1181. sagradio Nicolò Barattieri. Taj most Venecijanci su zvali Ponte della Moneta, zbog tog jer je sa njegove istočne strane stajala prva kovnica novca Zecca.

Stari Most

Ovaj se most nalazi u Mostaru. Sagrađen je između 1557 - 1566 godine te je djelo turskoga arhitekte Hajrudina. 9. decembra 1993. HVO je srušio Stari most, a tek je 2004. godine, nakon obnove, uvršten na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

>>Fotografije mostova Evrope<<

(agencije)


Nasumični sadržaj